070-486 20 75

Fina linjer eller djupa fåror

Förebygg förtidigt åldrande och få optimal hudhälsa

Rynkor får vi alla, förr eller senare och mer eller mindre. Vi kan inte stoppa hudens åldrande men det finns mycket vi på MyBeauty Clinic kan hjälpa dig att bibehålla en optimal hudhälsa och förebygga ett förtidigt åldrande. När vi tar hand om och vårdar hyn i de områden på kroppen som är mest utsatta för sol och yttre påfrestningar finns alla möjligheter att bevara en fräsch och ungdomlig hy – boka din kostnadsfria konsultation idag så hjälper vi dig att skräddarsy en behandlingsplan utifrån dina önskemål och behov.

injektion med muskelavslappnande medel under en botoxbehandling på en manlig patient

Vanliga frågor om fina linjer eller djupa fåror

Linjer och rynkor uppkommer både till följd av vårt åldrande och av ansiktsmuskulaturens aktivitet. Vårt minspel orsakar ständigt olika veck i ansiktet och när huden mister sin spänst och elasticitet blir dessa veck synliga även när muskulaturen slappnar av.

Om rynkor i pannan eller mellan ögonbrynen är något man vill motverka eller förbättra är Botuliumtoxin som är ett muskelavslappnande läkemedel vanligt att börja med. Vid statiska eller djupa linjer kan en kombination med Botulinumtoxin och andra behandlingar ge mer fördelaktiga och långsiktiga resultat. Vi ger gärna råd och tips utifrån just dina behov och önskemål – boka din kostnadsfria konsultation idag.

Skrattlinjer eller kråkfötter är de linjer som ses runt våra ögon. När vi blir äldre kan dessa linjer fördjupas och bli mer synliga även vid ett neutralt och avslappnat ansiktsuttryck. Skrattlinjer ger ett visst karaktärsdrag men är de djupare kan du uppleva att de ger ett mer åldrat utseende eller att det är svårt att sminka sig då make-up:en lägger sig ojämnt vid linjerna. Botulinumtoxin är en effektiv behandling för att förebygga och minska dessa linjer och rynkor och vi på MyBeauty Clinic kombinerar det ofta med andra hudvårdande behandlingar som exempelvis Profhilo, Fibronblast och Dermapen för att optimera och bevara hudens struktur.

Att mjuka upp och jämna ut fina linjer och rynkor i panna och mellan ögonbrynen gör mycket för vårt uttryck och hur vi uppfattas av omgivningen. Dessa linjer blir vanligen mer uttalade när vi åldras på och för att kunna ge dig specifika råd och behandlingsförslag träffar vi dig gärna för ett personligt möte vid en kostnadsfri konsultation och kan utifrån bedömningen av din hud och dina tankar rekommendera en skräddarsydda behandlingsplan.

Det finns många effektiva behandlingar hos oss på MyBeauty Clinic för att mjuka upp och jämna ut linjer i panna, mellan ögonbrynen och/eller vid ögonen. Bland annat finns möjligheten att behandla med Botulinumtoxin som är ett muskelavslappnande väldokumenterat läkemedel.

Om rynkorna är djupa och finns kvar även efter behandling med Botulinumtoxin kan det vara fördelaktigt att kombinera med andra behandlingar för att förbättra hudens läkningsprocess i området eller fylla ut förlorad volym i panna och tinning området för att huden återskapa förlorad volym.

Vi kan erbjuda olika behandlingar beroende på ditt utgångsläge. För att kunna ge råd som passar just dig är en kostnadsfri konsultation det bästa alternativet Vi på MyBeauty Clinic erbjuder behandlingar som: Profhilo, Botulinumtoxin, Sunekos, Fibroblast (Plasmapen), PRP / PRF eller särskilt anpassade hudbehandlingar för ögonområdet.

Vi skiljer på två typer av linjer och rynkor: Den ena sorten är de linjer som syns när vi använder musklerna i vårt ansikte och kallas dynamiska medan den andra typen är benämns som statiska och dess linjer finns kvar även när vi är avslappnade i vårt ansikte. Det finns olika sorters behandlingar som passar olika bra och ibland kan man behöva kombinera olika alternativ beroende på vilka resultat som önskas – något vår personal på MyBeauty Clinic är proffs på att utforma efter dina önskemål.

Rynkor bildas dels för att vi grimaserar, dels på grund av solens strålning, livsstil där rökning har en stor påverkan likaså den genetiska faktorn som vi inte kan påverka.

Det går att förbättra rynkor och fina linjer med hudvård som är anpassad efter just din hy och hudtillstånd. Men att helt få bort dem är utan att kombinera med klinikbehandlingar är inte möjligt.

Framför allt genom en sund livsstil, inte röka, att inte sola och dagligen – oavsett årstid – använda en solskyddsfaktor av hög kvalitet.

Redan vid 20 års ålder börjar Hyaluronsyran att minska och vid 60 års ålder har nivån minskat med 90 % i förhållande till dess ursprungsnivå. För att förebygga torr hud är det viktigt att använda produkter anpassade efter din hudtyp och hudtillstånd då felaktigt val av hudvård kan orsaka torrhet och obalans i huden.

Om du upplever att du får linjer på grund av att din hy är torr finns ett flertal behandlingar hos oss på MyBeauty Clinic som både tillför fukt men även hjälper huden att bibehålla fuktbalansen och minska risken för uttorkning.

I vilken ålder vi börjar se tecken på åldrande beror mycket på våra gener men livsstil och hur vi tar hand om huden är en viktig faktor. Det är aldrig för sent att börja vårda sin hy, men heller aldrig för tidigt för att förebygga ett för tidigt åldrande.

Hur och när vi får linjer och rynkor samt vilka områden är både genetiskt men är även beroende av vår mimik och hur vi sover. Vissa får mer linjer tidigt och andra senare i livet och i olika områden. Att vårda sin hud är aldrig för tidigt eller sent utan förebyggande behandlingar får man alltid igen.

När vi åldras får både vår kropp och hy en långsammare cellförnyelseprocess. Hudens förmåga att bibehålla fukt, dess spänstighet och stadga minskar markant med åldern vilket leder till att huden blir torr, mindre elastisk och mindre fyllig.

Med åldern blir huden tunnare och mindre töjbar vilket kan betyda att du börjar få fina linjer och rynkor till följd av hudens volym- och förlust av densitet. Hudens elasticitet förändras liksom den underliggande muskel- och benstrukturen vilket fördjupar håligheterna runt ögonen och kan ge ett insjunket och trött utseende.

Tyvärr kan vi inte få hudens åldrande att avstanna MEN vi kan göra mycket för att bibehålla en bra hudhälsa och förebygga för tidigt åldrande. När vi tar hand om hyn i de områden på kroppen som är mest utsatta för sol och yttre påfrestningar finns alla möjligheter att bevara en fräsch och ungdomlig hy.

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.