070-486 20 75

Ytliga kärl

Ständig rodnad eller brustna blodkärl

MyBeauty Clinic kan behandla dina ytliga kärl, i ansiktet eller på kroppen och vi använder oss av olika metoder beroende på område och önskemål. Ådernät eller synliga kärl kan finnas på hela kroppen men är mer frekvent på benen som blåröda slingor, nät eller linjer. I ansiktet ses ytliga kärl vanligen på kinder eller på och omkring näsan. Vi på MyBeauty Clinic hälsar dig välkommen på en konsultation där vi kan berätta mer om behandlingen vad vi kan göra för dig. Vi på MyBeauty Clinic hjälper dig gärna att hitta produkter som förbättrar ditt hudtillstånd och stärker huden.

placeholder.png

Vanliga frågor om ytliga kärl

Vi på MyBeauty Clinic använder främst Nordlys IPL för kärl i ansiktsområdet och vid kroppsbehandlingar ett läkemedel för injektionsbehandling. Det finns också behandlingar som kan stärka din hudbarriär och förhindra att nya kärl uppstår, något vår personal gärna berättar mer om vid en kostnadsfri konsultation.

Behandling med IPL har en rodnadsreducerande effekt och vid aktiva kärlförändringar som vid Rosacea kan flera behandlingar behövas. Exakt hur många behandlingar just du behöver ger vi gärna individuella råd och kostnadsförslag kring – varmt välkommen att kontakta oss på MyBeauty Clinic.

Med en enkel injektionsbehandling kan vi behandla missprydande kärlbristningar och mindre åderbråck på benen. En mycket tunn nål används för att injicera en lösning i blodkärlet som får det att klistra ihop och skrumpna. Blodkärlet bryts ner av kroppen och först uppstår ett blåmärke som under 4–6 veckor bleknar.

När ett rött blodkärl har uppstått i ansiktet kan vi enkelt utnyttja hudens egna mekanismer för att rensa bort och bryta ner kärlet genom att aktivera den ofarliga koagulationsprocess som uppstår i samband med att IPL värmer upp kärlet.

Har du ytliga blodkärl finns vissa produkter du bör undvika och att du använder produkter som är anpassade efter din hy – hudtyp och hudtillstånd – för att bygga upp en god hudhälsa och förebygga uppkomsten av ytliga blodkärl. Vår personal hos MyBeauty Clinic hjälper dig gärna att hitta rätt i hudvårdsdjungeln och träffar dig gärna för råd och rekommendationer.

Små ådernät och synliga kärl är helt ofarligt och har framför allt kosmetiska faktorer som gör att klienten önskar reducera och minska synligheten av dem.

Ytliga blodkärl kan ibland likna ett spindelnät eller en spindel i de fall kärlen har en gemensam, tydlig utgångspunkt.

Ådernät eller enskilda ådror / blodkärl syns på grund av att de ligger så ytligt under huden s under huden vilka orsakas av venklaffarna som reglerar blodflödet inte fungerar optimalt vilket leder till att blod samlas i området.

Ytliga blodkärl är onödiga och därför ofarliga. De kan uppfattas estetiskt störande och därför är det vanligt att man behandlar bort dem. Man reducerar kärlen med hjälp av en behandling som kallas IPL. Det betyder intensivt, pulserande ljus och skapar en kontrollerad förändring på de område man vill behandla.

Det finns ett flertal faktorer, bland annat ärftliga men även hormonella orsaker är vanligt, exempelvis när ådernät uppstår i samband med graviditet. En bidragande orsak kan vara att man sitter stilla eller står mycket. I vissa fall kan synliga blodkärl uppkomma på grund av bakomliggande åderbråck som visar sig som synliga kärl på benen. linjer blodkärl som ligger i det yttersta hudlagret.

Ytliga blodkärl i ansiktet beror vanligen på temperaturväxlingar, skador, känslig tunn hud (ex rosacea) sol, alkohol, rökning, stress samt ärftlighet. För att skydda huden mot temperaturväxlingar och sol/UV-ljus är en högkvalitativ SPF en grundläggande del av en daglig hudvårdsrutin.

Orsakerna till åderbråck och synliga kärl har samma orsaker men åderbråck är vanligen större, minst 3-4mm, slingrande vener. Ytliga blodkärl är cirka 0,1-2mm i diameter och syns genom huden på grund av dess ytliga lokalisation. Ådernät är inte ett förstadium till åderbråck.

Det beror på orsaken till de synliga blodkärlen. Om kärlen uppkommit under en graviditet kan de minska eller försvinna efter graviditeten men om ådernäten uppkommer på grund av ålder eller livsstil är de vanligen av permanent karaktär.

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.