070-486 20 75

Mummy Tummy

Mage, kropp och ansikte

Ett ämne och område vi ofta får frågan om är de förändringar som sker efter en eller flera genomgångna graviditeter och en av de mest efterfrågade behandlingarna kallas för ”Mummy Tummy”. Att kroppen förändras på olika sätt i samband med och efter en graviditet är helt normalt men ibland kan lite boostande av hud eller kropp bidra till att du känner dig mer som dig själv. Vi på MyBeauty Clinic kan vi hjälpa dig med bland annat hudförbättring, huduppstramning, hudförbättring, bristningar och ärr.

Vid hormonförändringar är det viktigt att ha en daglig, hållbar och grundläggande, hudvårdsrutin optimerad och anpassad efter just din hy för att bevara och främja god hudhälsa på kort och lång sikt. Produkterna vi använder hos MyBeauty Clinic, i samband med klinikbehandlingar och för daglig hemmavård, har kliniska och dermatologiska tester bakom sig och det är med stolthet vi kan erbjuda effektiva behandlingar som kan användas även under en graviditet.

<Huduppstramning, ärrkorrigering, oönskad hårväxt, svettreducering, bristningar, motverka eller återställa åldrad hud i områden som exempelvis hals, dekolletage, händer, knän, mage & armbågar, borttagning av ytliga kärl och mycket mer>

Nybliven mamma som genomgått behandling av Mummy tummy

Vanliga frågor om Mummy Tummy

Hos MyBeauty Clinic bevakar vi de senaste rönen och behandlingsmetoderna för
kroppsbehandlingar. För oss är det viktigt med kliniska studier och evidens innan vi tar in nya behandlingar och behandlingsmetoder.

Absolut, det är många som önskar få en huduppstramning i områden som knän, mage, armbågar, bröst eller rumpa. Här kan man arbeta med behandlingar som injiceras i syfte att förbättra kollagen (stadga) elastin (stretchighet) och hudens fuktbalans såsom Profhilo Body, Radiesse eller PDO-trådar. Många gånger är en kombination mellan olika behandlingar både utifrån och i huden det allra bästa för att förlänga resultatet.

Striae eller hudbristningar syns som strimmor eller streck i huden, vanligen på bröst, mage och lår. De uppkommer när huden sträcks ut i en snabbare takt än normalt, vanligen i samband med en graviditet eller puberteten och våra gener har betydande orsak. Strimmorna kan ha en röd eller lila färg till en början för att sedan blekna och bli mer vita.

Det går sällan att få bort bristningarna helt men med olika typer av behandlingar kan vi förbättra huden avsevärt och ju tidigare efter uppkomst desto bättre resultat.

Skador på huden ger en ärrvävnad och när ett sår läker bildas så kallad ärrvävnad i området. Hur ärret ser ut efter läkningsprocessen beror på var på kroppen sårets typ, storlek och djup, hur lång tid det tar att läka – faktorer som påverkas av ålder, genetiska faktorer men också hälsotillstånd och levnadsvanor.

Vissa områden visar sig en slapp och lös hud tydligare på – exempelvis hals, armar, rygg, mage och lår. Det finns olika orsaker men ofta handlar det om graviditet eller att huden, i takt med stigande ålder, får en försämrad förmåga att anpassa sig eftersom elasticiteten blir sämre. Andra faktorer av betydelse är livsstil, sjukdom eller viktförändringar.

Exilis kombinerar ultraljud och radiofrekvens vilket gör det möjligt att både eliminera fettceller – upp till 10cm – och samtidigt ge huden en uppstramning. En behandling som passar alla!

Det är överdriven svettning på händerna som kan innebära våta eller kalla handflator, att det droppar från handflatan, fingrarna kan ibland bli röda och svullna eller bleka (Raynauds fenomen)

Vår hud har, som kroppens största organ, en lång rad viktiga uppgifter. Att optimera och anpassa förutsättningarna för att bevara att hudens skyddande funktion och motståndskraft genom en intakt hudbarriär minskar risken för hudåkommor. Hos oss på MyBeauty Clinic kan vi alltid anpassa våra behandlingar och produktrekommendationer och arbeta resultatinriktat utifrån ditt utgångsläge och önskemål.

Vi har flera olika sorters hormoner (biokemiska budbärare) med specifika uppgifter som påverkar olika processer i kroppen, exempelvis tillväxt, immunförsvar och fertilitet. De hormoner som har störst inverkan på vår hud och dess åldrande är: östrogen, progesteron, testosteron, sköldkörtelhormoner och kortisol.

Hos kvinnor sjunker nivån av hormonet östrogen i klimakteriet och särskilt efter menopausen. Minskningen av östrogen påverkar hur huden ser ut och hur den känns på grund av minskad förmåga att lagra fukt och ger en minskad kollagenproduktion med påföljden att huden blir torr, förlorar lyster, elasticitet, volym och fasthet men också mer känslig med försämrad läkningsförmåga.

Dr Leah’s Mummy Tummy Makeover is a new skin tightening treatment for the stomach which uses a combination of medical laser plus radiofrequency treatments over a course of 8 sessions to target the appearance of stretchmarks and tighten loose skin.

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.