070-486 20 75

MiraDry® Göteborg

Permanent reducering av svett och lukt under armarna

Hyperhidros/Överdriven svettning

Hyperhidros är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av överdriven svettning, långt utöver vad som krävs för att reglera kroppstemperaturen. Detta tillstånd kan påverka olika delar av kroppen, såsom händer, fötter, armhålor och ansikte, vilket kan leda till både fysiskt obehag och sociala eller emotionella utmaningar för de drabbade.

Svettningen kan uppstå oberoende av temperatur eller fysisk ansträngning. Hyperhidros behandlas ofta med antiperspiranter, mediciner, botoxinjektioner eller, i vissa fall, kirurgi. Icke-kirurgiska metoder har blivit allt mer populära – det är där vi kommer in i bilden med vår behandling.

Primär hyperhidros:Primär hyperhidros innebär att individen lider av överdriven svettning utan någon uppenbar underliggande medicinsk orsak. Denna typ av svettning är ofta koncentrerad till specifika områden såsom armhålor, händer och fötter, och tenderar att vara symmetrisk, vilket innebär att den påverkar båda sidor av kroppen lika.

Sekundär hyperhidros:Sekundär hyperhidros är ett resultat av ett annat medicinskt tillstånd eller en bieffekt av medicinering. Denna form av svettning brukar vara mer generaliserad över hela kroppen och kan inträffa när som helst under dygnet.

MyBeauty Clinic Göteborg är unika med miraDry® och permanent svettreducering i södra Sverige

I vårt samhälle växer medvetenheten om kroppsligt välbefinnande och självförtroende. MyBeauty Clinic i Göteborg står i frontlinjen för denna utveckling och erbjuder en revolutionerande behandlingsmetod mot överdriven svettning: MiraDry.

Lider du av svettningar eller dålig lukt under armarna? Då är miraDry® lösningen för dig! Det är en icke-kirurgisk behandling som med hjälp av mikrovågsteknik säkert och effektivt avlägsnar svettkörtlarna i armhålan. Många av våra kunder har berättat om hur deras livskvalitet påverkas negativt av hyperhidros, överdriven svettning. Med miraDry® inaktiveras dina svett- och luktkörtlar permanent, vilket innebär att du slutar svettas.

Kliniskt bevisad med upp till 82 % svettreducering

MiraDry® är godkänd av FDA, CE-märkt och finns idag i över 50 länder. Hos oss på MyBeauty Clinic blir du alltid omhändertagen av erfarna läkare och sjuksköterskor.

Genom kliniska studier har det bevisats att miraDry® kan reducera svettningen med upp till 82 %. Du blir dessutom av med dålig lukt samtidigt som hårväxten under armarna minskar. MiraDry® är en kostnadseffektiv behandling eftersom du inte behöver några regelbundna återbesök.

Resultat efter behandling med miraDry®?

Resultatet av en svettbehandling är alltid individuellt, men med miraDry® märker du en skillnad direkt efter behandlingen.

Vi ser alltid till att följa upp och utvärdera din behandling med ett återbesök efter 2-3 veckor. Om vi vid detta besök ser att du skulle behöva en andra behandling med miraDry®, bokar vi in en ny tid för det. Om du gör din andra behandling inom 1 år efter din första, får du dessutom ett reducerat pris. En andra behandling kan dock tidigast göras 3 månader efter din första behandling.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen utförs av specialutbildad legitimerad sjuksköterska eller läkare och innan din behandling hålls en konsultation med dig. Här går vi igenom dina förväntningar, hur behandlingen går till samt vad du bör tänka på innan och efter behandling. Du har även möjligheten att ställa frågor till oss.

Så här går behandlingen till:

  1. Behandlingsområdet markeras och din behandlare injicerar en lösning som består av bedövning och koksalt. Detta görs för att din behandling ska bli smärtfri och för att lyfta hudlagret där svettkörtlarna finns samt skydda underliggande vävnad.
  2. Din behandlare håller ett munstycke mot huden och ett vakuum bildas.
  3. Mikrovågor hettar upp svettkörtlarna samtidigt som munstycket kyler ner det yttersta hudlagret.

En svettbehandling med miraDry® är helt smärtfri och tar cirka 20-30 minuter per sida. Du är på kliniken i ungefär 2 timmar.

MiraDry Permanent Lukt- & Svettreducering

Vanliga frågor och svar om miraDry®

Då man lägger en lokal bedövning vid behandlingsområdet gör inte själva svettbehandlingen med MiraDry® ont.

Vid en svettbehandling är det viktigt att du inte är nyrakad, några dagars hårstubb krävs. Detta för att man ska kunna identifiera behandlingsområdet.

Använd inte deodorant eller antiperspirant 24 timmar före behandlingen.

MiraDry® har armhålan som enda behandlingsområde för tillfället.

Det finns inga som helst risker med behandlingen MiraDry® och den enda upptäckta bieffekten är att hårtillväxten minskar.

Under första dagen är man svullen och man kan känna sig lite knölig i armhålorna. Detta går bort inom några få dagar och man kan då återgå till träning/sport som vanligt.

Eventuella biverkningar efter behandlingen

Efter din behandling kan du uppleva viss svullnad på grund av den injicerade vätskan. För att minska svullnaden rekommenderar vi att du kyler området med kylklampar. Vi föreslår också att du använder receptfria antiinflammatoriska läkemedel för att påskynda läkningsprocessen. Under den första veckan bör du ta det lugnt och undvika fysiska aktiviteter samt att köra bil. De flesta av våra kunder kan dock återgå till arbetet dagen efter behandlingen.

Du kan även uppleva en känsla av knölar eller ojämnheter i vävnaden, men detta försvinner efter ungefär en månad. Vissa får även nedsatt känsel i området, vilket kan ta 4-6 månader att helt återställa. För att minska risken för infektion bör du undvika rakning och deodorant samt vara noga med att hålla området rent.

Senaste inlägget om miraDry®

Värdefulla tips och allt det senaste inom miraDry® hittar du på vår blogg, se det senaste inlägget nedan.

Dermatology Life Quality Index (DLQI) Hyperhidros

Syftet med detta frågeformulär är att få veta hur din Hyperhidros/svettning har påverkat dig den senaste veckan.

Vänligen välj ett alternativ för varje fråga.

Försäkrad från topp till tå när du genomgår en svettbehandling med MiraDry

På MyBeauty Clinic är du försäkrad från topp till tå, från stunden du kliver in på kliniken för att genomgå din svettbehandling i armhålorna.

Kvinna visar sin skönhet, kvinnan tar sig på nacken
favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.