070-486 20 75

Hyalase Stockholm, Göteborg

För hud- & ansiktsföryngring

Vad är Hyalase?

Hyalase (Hyaluronidase) är en en familj av enzymer som hjälper till att katalysera nedbrytning av hyaluronsyra (HA).

Läkemedlet används av injektionsbehandlare för att återställa och ta bort fillers i både akuta situationer om exempelvis fillers råkat injiceras i ett kärl och orsakat komplikationer men även när patienten inte är nöjd med resultatet efter en HA-baserad filler.

Borttagning av fillers med Hyalase 

Borttagning av fillers kan vara önskvärt om du inte är nöjd med ditt resultat eller har upplevt komplikationer efter en tidigare fillerbehandling. I Göteborg på MyBeauty Clinic, använder vi Hyalase för att bryta ner och att ta bort filler på ett säkert och effektivt sätt. Hyalase är ett enzym som bryter ner hyaluronsyra i fillers, vilket gör att det kan lösa upp oönskade fillers. Fillers med Hyalase tar oftast bort de oönskade effekterna inom några dagar.
 
Att ta bort fillers med Hyalase är en relativt enkel process som utförs hos våra specialister genom att boka tid. Behandlingen går snabbt och resultatet märks ofta omgående. Om fillers som ska tas bort har legat länge eller är av en hårdare typ kan det behövas 2-3 återbesök. Säkerheten är alltid vår högsta prioritet. Våra experter i Göteborg kommer att säkerställa att du förstår hela processen innan behandlingen och kommer att använda Hyalase för att ta bort filler på det mest skonsamma sättet i de områden du önskar. 

Hur går behandling med Hyalase till?

Med detta läkemedel kan vi nästintill punktmarkera området vi vill lösa upp genom att anpassa en dos och injektionsdjup.

Har du inte fått Hyalase tidigare börjar injektionsbehandlaren först med ett litet ”pricktest” på armen för att se så att du inte reagerar negativt på läkemedlet. Detta är en säkerhetsaspekt för att utesluta eventuella allergier där vi injicerar en liten mängd i underhudsfettet på underarmen.

Därefter börjar vi behandla området du önskar med Hyalase. Ibland kan våra kunder behöva göra återbesök i 2-3 omgångar när vi ska lösa upp filler.

Filler som legat länge eller en hårdare filler är ibland svårare att bryta ner än en relativt nybehandlad och mjukare filler.

Vanliga frågor om Hyalase

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det ger huden volym och upprätthåller fuktbalansen. Varje dag bryts en tredjedel av kroppens hyaluronsyra ner för att ersätts av ny, men med åldern minskar hyaluronsyran i kroppen kraftigt. Med fillers kan man tillföra fukt till huden på ett effektivt sätt, genom att injicera hyaluronsyra.

Mängden fillers avgörs helt efter vilket område du ska behandla. Ska du exempelvis göra en större läppförstoring brukar vi använda 1,0 ml, men önskar du bara en liten förstoring räcker det oftast med 0,5 ml. Vill du göra en kindbensförstoring använder vi vanligen 1,0 – 2,0 ml per sida.

Det finns inga tecken på att allergiker inte kan göra en fillerbehandling. Men du ska inte göra en fillerbehandling med lokalbedövning om du är känslig eller allergisk mot tandläkarbedövning (lidokain) eller något annat ämne som finns i fillern.

Nej, du får inte göra en fillerbehandling om du är gravid.

Efter din fillerbehandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 48 timmar.

Vårt senaste inlägg om fillers

Värdefulla tips och allt det senaste inom fillers.

Försäkrad från topp till tå när du genomgår en filler-behandling

På MyBeauty Clinic är du försäkrad från topp till tå, från stunden du kliver in på kliniken för att genomgå din filler-behandling.

Kvinna visar sin skönhet, kvinnan tar sig på nacken
favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.