070-486 20 75

Fillers Tinningar Göteborg

Återskapa volym kring tinningarna med filler

Fillerbehandling i tinningar och panna

Förlust av volym och insjunkningar i området vid tinningarna (även kallat temporalis) och pannan (frontalben) kan vara genetiskt eller uppstår i samband med åldrande eller viktminskning. Insjunkningarna kan ge ett åldrat utseende men volymen går att återskapa med hyaluronsyrebaserad filler. Behandlingen ger ett naturligt lyft och ansiktet en mer harmonisk och symmetrisk form. Filler i ansiktets övre del ger även stöd och ett lätt lyft för ögonbrynen.

Injektionsbehandlare hos MyBeauty Clinic utgår från din anatomi och proportioner vid behandlingen för att skapa ett naturligt resultat.

Återskapar volym till följd av stigande ålder

Med åldern sker naturliga förändringar i ansiktets struktur, där förlust av volym är en av de mest framträdande. Denna minskning i volym är särskilt märkbar i områden som tinningar och panna, där huden blir tunnare och förlorar sin tidigare fyllighet. Hyaluronsyrebaserade fillers erbjuder en effektiv lösning för att återställa denna förlorade volym, vilket bidrar till ett mer ungdomligt och fräscht utseende.

Genom att noggrant injicera fillers på strategiska platser, kan behandlare på MyBeauty Clinic återskapa det naturliga utseendet och känslan av ett yngre ansikte. Denna typ av behandling är skräddarsydd för att passa varje individs unika ansiktsdrag och ålderstecken, vilket säkerställer att resultatet blir både naturligt och harmoniskt.

Naturligt lyft vid viktminskning

Viktminskning är en hälsosam och positiv förändring, men den kan också leda till oönskade förändringar i ansiktets utseende, som en minskning av ansiktets volym. Efter betydande viktminskning kan ansiktet verka mer insjunket eller hängigt, särskilt kring tinningarna och pannan. För att motverka dessa effekter erbjuder MyBeauty Clinic fillerbehandlingar som ger ett naturligt lyft.

Dessa behandlingar fokuserar på att återskapa volymen i ansiktet, vilket leder till ett mer fylligt och ungdomligt utseende. Genom att använda hyaluronsyrafillers kan man återge ansiktet dess förlorade volym och därmed återskapa en mer balanserad och symmetrisk profil. Denna behandlingsmetod är idealisk för de som vill förbättra sitt utseende på ett naturligt sätt, utan att förändra deras grundläggande ansiktsdrag.

Så går behandlingen av tinningar/panna till

Den inledande konsultationen är viktig för att injektionsbehandlaren ska få ta del av dina tankar och önskemål med behandlingen men också för att du ska få möjlighet att ställa frågor om och inför din behandling. Injektionsbehandlaren berättar om de olika stegen i behandlingen och informerar om vad du ska tänka på den närmsta tiden efteråt.

Behandlingen dokumenteras – före och efter – och bilderna sparas i din sekretessbelagda personliga journal.

Det finns, som med de flesta områden, olika metoder för att injicera fillern vid behandling av tinning- och pannområdet. Vid fillerbehandling av tinningar kan injektionsbehandlaren använda en vass nål där fillern injiceras djupt mot benet eller en trubbig kanyl, Cannula och placera fillern något ytligare eller djupt beroende på syfte och mål med behandlingen. Vid behandling av panna används alltid Cannula. Användandet av Cannula minskar risker för svullnad, blåmärken och minskar avsevärt riskerna för behandlingsrelaterade komplikationer.

Karin Johansson berättar om fillers och dess potential

Filler i tinningar eller panna ger omedelbara resultat

Du ser resultat omgående efter behandlingen men först efter några veckor kan man utvärdera resultatet. Ibland behöver behandlingen upprepas för optimalt resultat. Hållbarheten är individuell och du kan fylla på området innan all produkt försvunnit eftersom filler av Hyaluronsyra är en icke permanent behandlingsmetod.

Ta hand om det behandlade området för bästa resultat

Efter en fillerbehandling är det viktigt att ta hand om det behandlade området för att uppnå de bästa resultaten och en effektiv återhämtning. Var varsam med området och undvik att röra, gnugga eller applicera tryck. Om svullnad uppstår kan mild kyla appliceras, men undvik direktkontakt med is mot huden. Det är också viktigt att undvika att applicera smink på det behandlade området under de första 24 timmarna efter behandlingen. Detta hjälper till att minska risken för irritation och infektion. Efter denna period, när huden har lugnat sig, kan smink användas igen om det görs varsamt. Undvik aktiviteter som orsakar svettning eller exponering för värme, såsom intensiv träning och bastu. Skydda huden från solen med hög SPF och undvik alkohol och vissa mediciner som kan öka risken för blåmärken och svullnad. Vi på MyBeauty Clinic kommer noggrant gå igenom all viktig information både under konsultation och efter behandling.

Finns det biverkningar av behandlingen?

Ofta är biverkningar efter injicering av fillers i tinningar och panna ovanliga och kan relateras till nålsticken. Vissa upplever att det spänner och stramar något när de tuggar under någon eller några dagar efter behandlingen. Vi uppskattar att du snarast möjligt kontaktar MyBeauty Clinic om du har frågor efter din behandling.

Vårt senaste inlägg om fillers

Värdefulla tips och allt det senaste inom fillers.

Boka din konsultation hos MyBeauty Clinic

Om du funderar på fillerbehandling i tinningarna, är du varmt välkommen att boka en konsultation hos MyBeauty Clinic. Vi ser fram emot att hjälpa dig att utforska dina möjligheter och svara på alla dina frågor. Hos oss är du i trygga händer, och vår prioritet är att se till att du känner dig bekväm och väl informerad inför din behandling. Vi rekommenderar dig att kontakta oss via vår hemsida, telefon eller kom förbi vår klinik för att boka din tid. Vi ser fram emot att träffa dig och diskutera hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina estetiska mål.

Vanliga frågor och svar om fillers tinningar

Nedan har vi samlat vanliga frågor om fillers i tinningarna som vi brukar få från våra kunder. Finns inte din fråga med så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Fillers i tinningen används ofta för att återskapa volym och ungdomlighet i ansiktet. Med åldern kan tinningområdet förlora fett och volym, vilket kan leda till att ansiktet ser mer insjunket och äldre ut. Genom att injicera fillers i detta område kan man skapa en mer balanserad och naturligt ungdomlig kontur, vilket bidrar till en övergripande förbättring av ansiktets estetik.

Varaktigheten av fillers beror på flera faktorer, inklusive typen av filler som används, området där det injiceras, och individens unika metabolism. Generellt kan fillers baserade på hyaluronsyra variera från 6 månader till över ett år. Vissa andra typer av fillers kan hålla längre. Det är viktigt att diskutera förväntningar och underhållsbehov med din läkare.

Upplevelsen av smärta vid filler-injektioner varierar från person till person. Många patienter upplever bara ett lätt obehag. De flesta moderna fillers innehåller ett bedövningsmedel, som lidokain, för att minska smärta under proceduren. Dessutom kan ytterligare bedövningskrämer eller is appliceras före behandlingen för att göra processen så bekväm som möjligt. Vi på MyBeauty Clinic, med lång erfarenhet, ser alltid till att din behandling blir så behaglig som möjligt.

Dejana Vasic - Utbildare i 3D Microblading och kosmetisk tatuering

Försäkrad från topp till tå när du genomgår en behandling med filler kring tinningar

På MyBeauty Clinic är du försäkrad från topp till tå, från stunden du kliver in på kliniken för att genomgå din filler-behandling.

Kvinna visar sin skönhet, kvinnan tar sig på nacken
favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.