070-486 20 75

Ögonområdet

Vi hjälper dig till en piggare blick

Området runt våra ögon är känsligt och extra utsatt på grund av den tunna huden – därför erbjuder vi på MyBeauty Clinic extra många individanpassade möjligheter till förbättring. Det finns ett flertal faktorer, exempelvis genetik eller livsstil, som leder till att vi upplever emotioner av att se trött, sliten eller ledsen ut i området runt ögonen till följd av mörka ringar, påsar, insjunkningar, oelastisk hud eller fina linjer – oavsett orsak kan vi på MyBeauty Clinic hjälpa dig.

Ögonområdet påverkas av genetik, ålder, sömn och livsstilsfaktorer. Den periorbitala huden är känslig och cirka 0,5 mm tjock jämfört med ca 2 mm på kroppen

Ögonbrynsplastik hero desktop

Vanliga frågor om ögonområdet

Huden är mycket tunn och känslig och området saknar vanligtvis underhudsfett och innehållet många små blodkärl och lymfkörtlar. Det finns inte så kallade oljekörtlar som annars ger en naturlig återfuktning av huden vilket kan innebära att huden i ögonområdet lättare upplevs som torr med mer framträdande linjer och rynkor som kråksparkar.

MyBeauty Clinic tillhandahåller ett brett utbud av klinikbehandlingar och produkter för din dagliga hudvårdsrutin för det känsliga ögonområdet. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt behandling och produkt utifrån dina individuella behov och önskemål. Vår erfarenhet är att många använder produkter som inte lämpar sig för ögonområdet utifrån innehåll eller indikationer vilket istället skadar hudbarriären och kan trigga eksem eller pigmenteringar i området.

Det är oundvikligt med en daglig hudvårdsrutin och anpassade ögonprodukter som ger fukt och näring för att skydda och bevara den känsliga huden runt ögonen. En annan ofrånkomlig del är en högkvalitativ solskyddsfaktor (SPF) nödvändig för att minska skador från solens UV-ljus vilket medför nedbrytning av kollagen och pigmenteringar. Solskydd kan med fördel användas i kombination med skugga, solglasögon eller keps. Att dricka tillräckligt mycket vatten är också en grundläggande faktor för att ge huden fukt inifrån men du kan även återfukta huden huden för att förebygga torra ögonlock och skydd vid skiftande väderlek eller torr luft som torkar ut huden.

Det finns varierande faktorer som innebär att huden under eller runt ögonen upplevs mörkare än omkringliggande hud. En vanligt förekommande orsak beror på en genetisk insjunkenhet i området under ögonen som vilket skapar mörka ringar beroende på hur ljuset faller mot huden. Underliggande blodkärl (kapillärer) som lyser genom den tunna, nästan genomskådliga, huden runt ögonen kan ge upphov till att området ser mörkare ut hos vissa medan det hos andra beror på ett mörkare pigment som hyperpigmentering i området. Även sömnbrist, som medför en långsammare blodcirkulation, kan bidra till att området får en mörkare hudton.

Svullnader under ögonen eller att ögonlocken känns tunga kan vara ärftligt men påverkas också av livsstilsfaktorer som stress, kost, sömn och fysisk aktivitet eller rökning. Ibland kan området upplevas som svullet medan de i stället är små fettkuddar som ses under eller över ögonen.

Precis som all hud på vår kropp minskar hudens elasticitet och stadga med stigande ålder vilket ger upphov till fina linjer, rynkor eller påsighet. Vi på MyBeauty Clinic har ett brett utbud av både klinikbehandlingar och hemmavårdsprodukter för att hjälpa dig uppfylla dina önskemål om en förbättrad hudhälsa i ögonområdet.

Hos vissa är hängande ögonlock genetiskt betingat medan det för andra är något som kommer med åldern. Åldersrelaterade orsaker beror bland annat på en minskad elasticitet i huden vilket skapar en överflödig hängande hud. Ytterligare en orsak till hängande ögonlock beror på buktande fettkuddar ibland blir mer framträdande när vi åldras.

Om kroppen har en långvarig brist på sömn och inte får tillräckligt med återhämtning och energi ökar vår produktion av kortisol för att vi ska kunna hålla oss vakna. Det gör att den ökade mängden kortisol i blodet medför att blodkärlen vidgas och när kärlen är svullna är det lättare att se mörka ringar och vätskeansamling under ögonen.

Ibland kan allergier mot livsmedel (mat), kemikalier eller bristsjukdomar orsaka missfärgningar av huden runt ögonen. Många upplever också svullnad eller rodnad av huden under pollensäsongen. Har du besvär i ögonområdet, som enda symptom eller i kombination med andra symptom, och misstänker en medicinsk orsak detta råder vi dig att kontakta en läkare för en bedömning och eventuell åtgärd.

Både barn och vuxna kan ha atopiska eksem på och runt ögonen. Hudsymptomen kan vara torr, röd, klia, fjälla och ge upphov till en brännande känsla. Allergiska reaktioner, kontakteksem eller kontaktallergi, kan ses en allergisk reaktion på det område av huden som varit i kontakt med allergenet. Des ses oftast på händerna men om ögonen gnuggas med, och kommer i kontakt med målade naglar, make up eller krämer som inte avses för området kan hudbesvär.

Om du misstänker att du har besvär som kan orsakas av allergener bör du kontakta en läkare för bedömning och vidare rådgivning.

Tear Trough passar inte för alla och för att vi ska kunna ta ställning till om det är en passande behandling måste vi, precis som inför alla injektionsbehandlingar, ha en konsultation för att bedöma om det är passar just dig. Om det inte är lämpligt att utföra en behandling med filler har vi på MyBeauty Clinic många andra behandlingsalternativ som vi gärna berättar mer om i samband med din kostnadsfria konsultation.

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.