070-486 20 75

Botox Göteborg

Utjämning av rynkor, veck & fina linjer

Vad är botox?

Botox är en behandlingsform där botulinumtoxin, även känt som botox, injiceras i muskelvävnad eller djupare hudlager. Denna process har till syfte att lugna ned och slappna av muskler som är överaktiva. Detta kan resultera i en minskning av rynkor och skapa fina linjer eller kan bidra till att justera vissa ansiktsuttryck.

Säker behandling med botox

MyBeauty Clinic erbjuder behandlingar med Botox i Göteborg. Vi finns i hjärtat av staden och är en personlig skönhetsklinik med behandlingar inom estetiska skönhetsbehandlingar och hudvård. Här finns legitimerad vårdpersonal, välbeprövade metoder och produkter från de största varumärkena.

Vi finns här för dig när du vill få ett slätare ansikte, förfina ditt leende eller förebygga värk. Våra behandlingar går snabbt och ger dig naturliga resultat. Välkommen in till vår klinik i Göteborg!

Pågående behandling med botox

Hur går en botoxbehandling till?

Behandlingar med botox kan användas för att effektivt behandla rynkor i ansiktet. Metoden är välbeprövad och används med mycket gott resultat. Botox gör att dina muskler slappnar av, vilket gör att rynkorna slätas ut. Endast läkare får skriva ut botox och behandlingen får bara genomföras av sjuksköterskor, tandläkare eller läkare.

Inför din behandling med botox erbjuder vi en gratis konsultation på vår klinik i Göteborg. Din injektionsbehandlare svarar på alla dina frågor om botox. Vi går igenom vad du vill ha hjälp med och ger rekommendationer. Efter avslutad behandling är du välkommen på regelbundna återbesök för långvarigt resultat.

Din trygghet och säkerhet är vårt största fokus, vi är måna om att du ska bli nöjd med din behandling och att du ska få det resultat du önskar. Alla injektionsbehandlingar utförs av legitimerad vårdpersonal för din säkerhet. Hos oss kan du känna dig trygg!

Efter konsultationen utförs botoxbehandlingen efter dina önskemål och enligt överenskommelse med behandlare. Behandlingen utförs alltid av legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare med god kunskap och erfarenhet inom behandlingsområdet. Vår kompetenta personal i Göteborg och Stockholm ser till att botoxbehandlingens resultat blir som du tänkt dig.

Lindrande bedövningsmetoder

Känns det lite obehagligt med sprutor? Hos oss kan du känna dig trygg. Vi lägger alltid på en bedövningskräm före behandlingen.

Efter botoxbehandlingen bokas ett återbesök där resultatetet kontrolleras och dokumenteras i journal. Om önskat resultat ej uppnåtts ingår en så kallad “touch-up”, vilket innebär att injektionsbehandlaren fyller på lite extra för att uppnå det önskade resultatet. Därefter bokas ett nytt återbesök efter ca 3-4 månader.

botoxbehandling hero

Bieffekter av botox – vad du behöver veta

En frekvent fråga som vi stöter på gällande toxinbehandlingar är deras säkerhet. Svaret är att de är säkra, förutsatt att ingen allergi finns. Botox används ofta inom medicin för att lindra bland annat migrän, kraftig svettning och muskelspasmer. Detta läkemedel har länge varit känt för sin effektivitet. Inom det estetiska fältet, används toxin huvudsakligen för att minska rynkor eller jämna ut ansiktssymmetri. Här sker injektion av mycket små doser antingen direkt i musklerna eller precis under hudytan.

Det är vanligt att uppleva en viss rodnad och svullnad vid platsen för injektionen, liknande ett myggbett, som normalt sett försvinner inom 15 till 30 minuter. Det kan även förekomma mindre blåmärken som brukar försvinna inom en veckas tid. Dessa biverkningar är kopplade till själva injektionsprocessen snarare än till läkemedlet självt.

Effekten av läkemedlet börjar visa sig efter några dagar. Du kan förvänta dig att se skillnad ungefär tre dagar efter behandling, och effekten kommer gradvis att öka tills den är fullt utvecklad efter 14 dagar. Under denna tvåveckorsperiod, när toxinet justerar sig, kan vissa personer uppleva ojämnheter, huvudvärk, eller en känsla av tyngd eller tryck, särskilt om pannan har behandlats. Dessa symtom är vanligen övergående och försvinner när toxinet har uppnått sin fulla effekt.

Inte alla upplever biverkningar, men om du skulle göra det, kan du vara lugn med att de är tillfälliga och kommer att avta.

injektion med muskelavslappnande medel under en botoxbehandling på en manlig patient

Behandling mot rynkor ger snabbt resultat

Resultatet av en behandling mot rynkor syns inom en vecka och varar i upp till sex månader. Därefter bör du upprepa behandlingen om du önskar ett varaktigt resultat.

“Superfin klinik och duktig personal! Jag blev väl omhändertagen av de jag mötte. Allt var verkligen perfekt. Rekommenderas starkt!”

Vanliga frågor och svar om botoxbehandlingar

Nedan har vi sammanställt en liten FAQ för botox. Klicka på respektive rubrik för att få svar på frågan. Hittar du inte din fråga? Maila oss! Eller ring till vår klinik i Göteborg på 070-486 20 75.

Botox är ett varumärkesnamn för botulinumtoxin, en substans som används medicinskt för att temporärt slappna av muskler.

Botox används till många olika typer av behandlingar. Vanligt är botox mot rynkor i ansiktet, botox mot svettningar, botox mot migrän, botox mot tandgnissling och botox mot spasmer.

Botox för skönhetsingrepp är en av de mest studerade medicinska behandlingarna i världen. Botox används idag i 78 länder och över 11 miljoner behandlingar har utförts.

Efter du och din behandlare har gått igenom processen och förväntningarna så tar själva behandlingen oftast inte mer än 10 minuter.

Det används en mycket tunn injektionsnål vid behandling. Det känns inte mer än ett litet stick. Man kan alltid få bedövningsmedel på MyBeauty Clinic.

Vanligtvis håller en botoxbehandling mellan 3-12 månader. Det är individuellt och beror på var på kroppen du utfört din behandling.

Botox för rynkbehandlingar kostar 3590 kr hos MyBeauty Clinic. Det är upp till tre behandlingsområden vid samma tillfälle. Ett område kostar 2990:-.

Rodnad och mindre svullnad direkt efter behandling är vanligt men försvinner oftast inom ett par timmar. Mindre blåmärken kan förekomma i vissa fall.

Legitimerad Läkare, Sjuksköterska och Tandläkare får utföra behandlingen. Alla MyBeauty Clinics behandlare har lång erfarenhet inom botox. Samtliga har även flertalet certifikat inom området.

Senaste inlägget om botox

Värdefulla tips och allt det senaste inom botoxbehandlingar.

Försäkrad från topp till tå när du genomgår en behandling med botox

På MyBeauty Clinic är du försäkrad från topp till tå, från stunden du kliver in på kliniken för att genomgå din botoxbehandling.

Kvinna visar sin skönhet, kvinnan tar sig på nacken
favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.