070-486 20 75

Kemisk Peeling Göteborg

För slät, vacker och välmående hy

Ge din hy nytt liv med en kemisk peeling

En kemisk peeling kan hjälpa dig att behandla en mängd olika hudproblem och skavanker. En behandling med en kemisk peeling exfolierar din hud med hjälp av syror och avlägsnar alla döda hudceller. Din hy får nytt liv och du kan slippa tänka på glåmighet.

Vad är det för symptom som kan hjälpas av en kemisk peeling kanske du undrar? Jo du kan peela för att motverka torr, trött och glåmig hud, minska intrycket av olika pigmenteringar, få bort acne, rosacea och mindre ärr, du kan behandla minskad elasticitet vid åldrad hud, synliga porer och överproduktion av talg.

Hur fungerar en kemisk peeling?

Tar bort döda hudceller

En kemisk peeling tar effektivt bort döda och skadade hudceller från hudens yttersta lager på ansikte, hals. Samtidigt stimulerar den produktionen av nya hudceller. Denna accelererade cellförnyelse resulterar i en mjukare, smidigare och friskare hy som strålar av lyster. Efter en kemisk peeling ökar hudens förmåga att absorbera näringsämnen och behålla fukt, vilket bidrar till att minska fina linjer och rynkor.

Exfolieras hudens översta lager

Många tror att “kemisk peeling” är namnet på en specifik behandling, men det är faktiskt ett samlingsnamn för de aktiva ämnen som används för att kemiskt exfoliera huden. Det innebär att innehållet i en kemisk peeling kan variera avsevärt mellan olika produkter och kliniker. Även om många kemiska peelingar kan vara fördelaktiga, är det viktigt att förstå att de inte alla erbjuder samma fördelar.

På MyBeauty Clinic prioriterar våra hudterapeuter att använda kemiska peelingar från de mest ansedda märkena i branschen. Därmed kan vi garantera ett överlägset resultat och effektiv behandling jämfört med om du skulle utföra behandlingen själv hemma. Vi använder produkter som endast får hanteras av professionella – legitimerade hudterapeuter, läkare, sjuksköterskor och tandläkare – som har genomgått särskild utbildning.

Behandling med kemisk peeling

Varje behandling inleds med en grundlig rengöring, varefter den kemiska peelingen appliceras. Exakt hur denna applicering sker kan skilja sig åt beroende på vilken typ av peeling som används. Behandlingen avrundas vanligtvis med en lugnande mask. I vissa fall kan det även ingå steg som patienten själv bör utföra hemma efter behandlingen. I dessa fall kommer hudterapeuten att noggrant gå igenom instruktionerna och rekommenderade produkter, för att säkerställa att patienten känner sig trygg med fortsatt egenvård.

Finns det några biverkningar?

Vissa patienter upplever en lätt rodnad, klåda eller irritation i huden efter den första behandlingen. Dessa biverkningar avtar snabbt och uppstår sannolikt inte vid upprepade behandlingar.

Återfå lyster och liv

En kemisk peeling kan ge olika resultat beroende på vad din förhoppning var från första början eller vilket problem du velat behandla från början. Men något du kan räkna med är ökad lyster, återfuktning och ökad fräschhet.


Vi rekommenderar alltid anpassad hemmavård före och efter din kemiska peeling, dels för att förbereda huden på behandlingen men också för att optimera läkningsprocessen och förbättra önskat resultat efter behandlingen. Kemisk peeling utförs bäst i kur om 3-6 behandlingar för optimalt resultat, men självklart går det att göra endast en behandling.

Vissa upplever en lätt rodnad, klåda eller irritation i huden efter den första behandlingen. Om huden har mycket döda hudceller kan du börja flagna cirka 3-7 dagar efter behandlingen.

Behandling med Kemisk Peeling

Vanliga frågor om kemisk peeling

En peeling ger en ren, uppfräschad och återfuktad hud direkt. Kemisk peeling gynnar även oren hud genom att sänka pH-värdet i huden och förebygger finnar samt pormaskar.

Med våra kemiska peelingar exfolieras hudens översta lager. Genom att stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna med nya. Behandlingen inleds med en noggrann hudanalys, där du får träffa en av våra auktoriserade hudvårdsterapeuter. Vi lyssnar på dina önskemål och ger dig vår professionella syn på vilken sorts behandling som är optimal för just dig. Längden på behandlingen beror på vilken teknik och metod som krävs för att uppnå det resultat du önskar.

Efter de allra flesta kemiska peelingar som vi utför på MyBeauty Clinic kan du gå tillbaka till arbetet direkt. Eventuellt kan du ha en mindre hudrodnad, som lätt går att pudra över. Efter de allra starkaste peelingbehandlingarna kan huden bli mer röd den första dagen och börjar fjälla lite grann dag 3-7. Därför är det viktigt att du smörjer in dig under den perioden.

Akne beror på en överproduktion av talg, vilken ofta ligger instängd i talgkörteln på grund av en liten propp av keratin. En peelingbehandling löser upp proppen på djupet och gör det möjligt för den att tömmas på innehåll, istället för att omvandlas till finnar och utslag.

Vi rekommenderar att du behandlar Melasma och andra hormonella pigmentfläckar med bland annat kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra symptomen. Vid peelingbehandlingen gör du huden mottaglig genom AHA-syror och använder pigmentreglerande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att du förebygger framtida pigmentfläckar.

Kemisk peeling kan kombineras med rekommenderade hudvårdsprodukter och medicinsk hudvård, eftersom peeling hjälper till att öppna upp huden och göra den mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter. Med andra ord har du möjlighet att få ännu bättre effekt om du använder rätt produkter. Dessutom förbereder du huden inför nästa kemiska peel så att den i sin tur ger dig maximalt effekt.

Du får inte genomföra en starkare kemisk peeling om du har/är något av följande:

 • Du är gravid, försöker bli gravid eller ammar
 • Har använt accutane (roaccutan) inom de senaste 2 åren
 • Har använt antibiotika (utvärtes eller invärtes) inom de senaste 4 veckorna
 • Laserkirurgi/laserbehandlingar inom de senaste 12 veckorna
 • Använt glykolsyra, Retin A (Tretinoin) eller Renova inom de senaste 2 veckorna
 • Tendens att bilda keloidärr
 • Tendens till eller pågående munsår (herpes)
 • Autoimmun sjukdom eller hepatit
 • Öppen eller skadad hud eller aktiva lesioner
 • Solbränd hud
 • Cancerbehandlingar, inklusive kemoterapi och/eller strålning
 • Vaxning eller användning av hårborttagningssystem under de senaste 7 dagarna
 • Kan ha ökad känslighet

Senaste tipsen från bloggen

Värdefulla tips och allt det senaste inom kemisk peeling för ditt ansikte.

Information om solskydd hos MyBeauty Clinic

Varför är solskydd alltid ett måste?

I veckans blogginlägg tänkte vi lyfta fram de populäraste behandlingarna inför vår och sommarhalvåret. Nu när vår och sommar närmar sig är det oerhört viktigt att stärka upp huden ordentligt inför att den starka solen kommer fram.

Fortsätt läs »

Gratis konsultation hos MyBeauty Clinic

På MyBeauty Clinic förstår vi att varje individs hud är unik. För att säkerställa att du får den bästa möjliga behandlingen som passar just din hudtyp erbjuder vi en helt gratis konsultation för kemisk peeling. Detta ger dig chansen att diskutera dina behov och förväntningar med våra professionella hudterapeuter.

Om du funderar på om kemisk peeling är rätt för dig, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att guida dig på din skönhetsresa och hjälpa dig uppnå den strålande hud du förtjänar.

Försäkrad från topp till tå när du genomgår en behandling med Kemisk Peeling

På MyBeauty Clinic är du försäkrad från topp till tå, från stunden du kliver in på kliniken för att genomgå din behandling av peeling.

Kvinna visar sin skönhet, kvinnan tar sig på nacken
favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.