070-486 20 75

Permanent hårreducering för oönskad hårväxt

En behandling för hela kroppen, från topp till tå

Vi på MyBeauty Clinic träffar många kunder där oönskad hårväxt av olika skäl upplevs som påfrestande och jobbigt. Därför har vi satsat extra på förstklassig hårborttagningsapparatur för att effektivt kunna behandla från topp till tå – allt utifrån dina önskemål – med långvariga, många gånger permanenta, resultat. Varmt välkommen till oss för en vardag utan slöa rakhyvlar eller hudirriterande hårborttagningskrämer.

Behandling av Nordlys IPL hos MyBeauty Clinic

Vanliga frågor om oönskad hårväxt och hårreducering

Vi använder Nordlys IPL (Magasinsgatan) och Capius Trio (Magasinsgatan, Engelbrektsgatan)

För ett varaktigt resultat rekommenderas oftast 6-8 behandlingar med ett visst intervall emellan för att hårsäckarna ska hinna byta tillväxtfas.

Precis som med alla behandlingar är det viktigt att ha realistiska förväntningar och tålamod. Det finns inget som heter permanent hårborttagning utan permanent hårreducering är en mer korrekt benämning. Kliniska studier visar dock att hårsäckar som behandlats med IPL/laser inte växer tillbaka. Vissa vilande håranlag kan dock stimuleras vid exempelvis hormonella förändringar som exempelvis klimakteriet eller vid sjukdom – men då är det nya hårstrån/hårsäckar.

Med ny modern teknik får i princip alla utmärkta resultat men ju mörkare melaninpigment du har i hårstråna på området som ska behandlas desto bättre effekt har IPL-behandlingen.

Vi rekommenderar alltid en kostnadsfri konsultation hos en av våra hudterapeuter för att gå igenom dina önskemål men också för att se hur din hud och allmäntillstånd lämpar sig för hårreduceringsbehandlingar. I samband med konsultationen får du också information om vad du ska tänka på inför behandlingen. För att optimera resultatet görs vanligtvis en serie behandlingar för att täcka de olika hårsäckarnas tillväxtfaser och det är mer förmånligt att boka flera behandlingar samtidigt.

Det beror på att alla hårsäckar inte är mottagliga för behandlingen när de är i sin vilofas. Därför kan behandlingen behöva upprepas med individuellt intervall.

Nej, med högteknologisk apparatur kan maskinen samtidigt kyla ner huden för att minska smärta men också för att skydda huden mot eventuella brännskador.

Vårt hår växer i olika cykler / faser. Det är därför vi måste behandla området vid flera tillfällen då vi enbart kan reducera hårtillväxten när hårsäcken är i sin tillväxtfas dvs den Anagena fasen.

Hårsäckens tillväxtfaser delas in i tre stadier: Tillväxtfasen (Anagen fas) som varar under 1-2 veckor och det är när strået har kontakt med hårsäcken som behandlingen ger bäst resultat. 15-20% av hårsäckarna är samtidigt i den Anagena fasen. Efter den Anagena fasen går hårsäcken in i en övergångsperiod (Katagen fas) innan vilofasen inleds (Telogen fas).

Det finns olika typer av hår: Vellushår finns på hela kroppen utom handflator, fotsulor, läppar, naglar eller ärrvävnad. De är är tunna, fjuniga och korta strån som kan vara både med och utan pigment.
Terminalhår är grövre och ökar i samband med puberteten och är Vellushår som omvandlas till Terminalhår med olika ”starkt” pigmentering. Terminalhår finns på bland annat ben, armar, axill (armhåla) och ansikte.

En skillnad är att laserns ljus arbetar på en våglängd medan IPL är ett bredspektrum med fler våglängder men principen för permanent hårborttagning med IPL eller Laser är den samma för flertalet maskiner. Det vill säga att ljus, med hjälp av pigmentet i hårstrået, leds ner i hårsäcken. Uppvärmningen av hårsäcken gör att den dör eller skadas. Vad som passar just dig bäst är individuellt och vi rekommenderar en kostnadsfri konsultation på en av våra kliniker för individuell rådgivning och behandlingsplanering.

I hårstråna finns pigment, melanin, och det är pigmentet som ljuset träffar. När ljuset träffar pigmentet omvandlas det till värme. Det kräver en högre temperatur för att nå till hårfollikeln och hårsäcken. Då dör proteinet och även hårfollikel och hårsäck. Om det är för lite pigment i hårstrået är det svårt att uppnå tillräckligt hög värme men med nya metoder har även dessa hårfina resultat.

Med de apparater som finns för hemmabehandlingar är det inte möjligt att få permanenta resultat på grund av att prestandan är för liten och kraften som krävs från ljuset för att skada eller eliminera en hårrot är inte tillräcklig.

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.