MyBeauty Academy

Frågor & Svar

Av erfarenhet vet vi att du som kund kan ha en del frågor inför en behandling. Därför har vi samlat vanliga frågor och svar här. Tveka inte att kontakta oss om du har andra funderingar. Vi finns här för dig.

Hud & Injektion

Vanliga frågor och svar om våra behandlingar som rör hud och injektion. 

Fillers

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det ger huden volym och upprätthåller fuktbalansen. Varje dag bryts en tredjedel av kroppens hyaluronsyra ner för att ersätts av ny, men med åldern minskar hyaluronsyran i kroppen kraftigt. Med fillers kan man tillföra fukt till huden på ett effektivt sätt, genom att injicera hyaluronsyra.

Mängden fillers avgörs helt efter vilket område du ska behandla. Ska du exempelvis göra en större läppförstoring brukar vi använda 1,0 ml, men önskar du bara en liten förstoring räcker det oftast med 0,5 ml. Vill du göra en kindbensförstoring använder vi vanligen 1,0 – 2,0 ml per sida.

Det finns inga tecken på att allergiker inte kan göra en fillerbehandling. Men du ska inte göra en fillerbehandling med lokalbedövning om du är känslig eller allergisk mot tandläkar-bedövning (lidokain) eller något annat ämne som finns i fillern.

Nej, du får inte göra en fillerbehandling om du är gravid.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 48 timmar.

Load More

Rynkbehandling

Metoden är välbeprövad, läkemedlet är godkänt och har använts i många år för medicinsk behandling. Under senare år har medlet blivit alltmer använt för kosmetiska och estetiska behandlingar.

Om du är gravid eller ammar får du inte behandlas med läkemedlet som används. Du får heller inte behandlas om du har ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) eller har kända allergiska reaktioner mot något av de ämnen som finns i medlet.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 24 timmar.

Det beror på vilken ansiktsbehandling det gäller. Ska du göra en dermapenbehandling bör du vänta två veckor före och efter rynkbehandlingen. Fråga oss innan du bokar.

Tack vare den muskelavslappnande effekt som medlet har, kan behandlingen förebygga rynkor. Men det förutsätter att du startar behandlingen i yngre år d.v.s. innan du hunnit aktivera din ansiktsmuskulatur.

Load More

Belkyra mot dubbelhaka

Fettet under hakan reduceras gradvid och ger ett förbättrat resultat efter varje behandlingstillfälle.

Normalt räcker 2 behandlingar, men ibland krävs det 3-6 behandlingar.

Load More

Dermapen

Innan en dermapenbehandling träffar du en av våra terapeuter där ni går igenom dina problem och önskemål. Därefter kommer ni båda överens om vilken behandling som är bäst lämpad för dig. Du får info om fördelar och risker. Avslutningsvis lägger ni upp en behandlingsplan för att du ska nå önskat resultat.

Dermapen används framför allt för att behandla slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, akneärr, förstorade porer och upphöjda ärr.

För att ytterligare förstärka effekten och optimera resultatet av din behandling kan den kombineras med andra behandlingar, exempel kemisk peeling.

Vid en dermapenbehandling tränger flera små sterila engångsnålar ner i huden. Nålarna skapar microkalaer som gör det möjligt att slussa ner aktiva ämnen som hyaluronsyra under huden, och stimuelera bildandet av nytt kollagen. Nålarna som används kan gå olika djupt ned i huden, mellan 0,25- 3,0 millimeter. Själva behandlingen tar mellan ca 35-75 minuter beroende på vilken yta som ska behandlas. Vanligtvis krävs 4-6 behandlingar för att nå ett optimalt resultat, men många ser effekt redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar med dermapen.

Efter en dermapenbehandling kan huden vara lite röd och lätt svullen. Normalt lägger sig rodnad och svullnad efter 24-48 timmar men ibland upp till en vecka. Detta beror på hur djup behandling du har gjort. Efter behandlingen med dermapen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet, för att minimera risken för bakterier.

Normalt kan man säga att huden brukar kännas uppstramad och lite torr 1-2 dagar efter behandlingen och att man sedan kan uppleva en lätt fjällning. Efter 4-5 dagar är huden helt återställd.

Efter en behandling med dermapen ska du undvika följande inom 48 timmar: direkt UV-exponering och alltid använda solskydd. Du ska inte utföra någon hård fysisk träning, inte bada (i hav och swimmingpool) eller basta. Undvik även andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers, laser eller peelingar.

Undvik produkter med AHA, BHA eller PHA syror, retinoider, alkohol eller hydroquinon minst en vecka efter din dermapenbehandling. Vi hjälper dig med rekommendationer av hudvårdsprodukter som är specifikt anpassade just för dig och din hudtyp, som går bra att använda efteråt.

I följande fall ska inte en dermapenbehandling utföras:
– Blödarsjuka och behandling av blodförtunnande medel
– Svårinställd diabetes mellitus
– Svår dermatit, psoriasis el liknande
– Aktiv rosacea eller acne vulgaris fas III-IV
– Pågående infektion/virus i huden tex herpes simplex eller vårtor
– Öppna sår
– Hudcancer
– Sklerodermi
– Gravid och ammande

Du bör undvika att använda make-up 24 timmar efter en behandling med dermapen.

Det finns flera fördelar med dermapen:
– Det kan markant öka effektiviteten och upptagningen av aktiva ingredienser i hudkrämer.
– Det stimulerar blodcirkulationen och kollagenproduktionen.
– Det är mycket kostnadseffektivt jämfört med andra metoder.
– Nålarna av medicinskt klassad stål eller titan framkallar inga allergier.
– Det kan utföras på alla hudtyper och hudtoner.
– Det kan utföras på alla områden av ansiktet, hårbotten och kroppen inklusive ömtålig hud runt ögonen, munnen och halsen.

Dermapenbehandlingen kan ge allt från en kittlande sensation till att vara ganska smärtsamt, beroende på längden av nålar som används men det anses som överkomligt. Efter behandlingen kan en tillfällig rodnad uppstå, som varar i några timmar. Denna kan ge en känsla som liknar solbränna.

Load More

Plasmapen

Plasmapen är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor, med hjälp av plasmaljus. Det finns många fördelar med behandlingen:

– Snabb läkning och återhämtning.
– Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
– Hudkvalitén på det behandlade området stärks.
– Vi kan behandla ögonlock utan risk för själva ögat.
– Behandlingar med plasmapen har ett lägre pris än de med kirurgi och laser.
– Plasmabehandlingen är en säker metod.

Plasmapen behandlar effektivt överskott av huden, med hjälp av små plasma-blixtrar som skjuts från handstycket till huden. Små punkter placeras i ett mönster, där huden ska stramas åt. Plasmapen gör att cellerna förs närmare varandra, att fibrer i huden dras samman och får huden att stramas upp. Innan behandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Efteråt set du en direkt uppstramande effekt.

Resultatet med plasmapen är individuellt och beror på vilket område du har behandlat, och i vilken intensitet. Andra faktorer som också kan påverka resultatet är hudtyp och ålder. Har du mycket hud som ska stramas åt kan det krävas flera behandlingar. Vanligtvis räcker det med 2-4 behandlingar, men många tycker att det räcker med en behandling.

Med plasmapen kan du behandla:
– Ögonlock
– Ansikte och hals
– Ärr
– Fina linjer och rynkor
– Skin Tags
– Keratosis
– Melasma
– Cherry spots
– Teleangiektasier (Ytliga kärl)
– Keloida ärr
– Bristningar

Efter behandlingen med plasmapen kan en svullnad uppstå. Detta är en naturlig reaktion och en del av läkningsprocessen, som kan vara i mellan 3-8 dagar. Undvik att pilla bort skorporna som uppstår, då det finns en infektionsfrisk. Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. De första 3-12 veckorna ska du inte sola solarium, och tänka på att inte vista dig utomhus i solen för mycket. Använd ett solskydd med SPF50 i minimun 3 månader efter din behandling.

Innan en behandling med plasmapen är det bra att dagligen använda solskydd med SPF 30+dagligen. Detta gäller under minst 2 veckor innan din behandling. Undik även att använda produkter med AHA tretinoin/retinol eller någon form av A-vitamin denna tidsperiod.

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Gällande Plasmapen så är konsultation ett måste för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi går igenom ditt behandlingsupplägg och pratar om vilken eftervård som eventuellt skulle passa dig, samt ger dig en prisbild. Allt för att du ska få bästa tänkbara resultat och en behandling som passar dina önskemål.

I följande fall ska inte en plasmapenbehandling utföras:
– Cancer, malign melanom och olika förstadier till cancer. Du ska ha varit friskförklarad och utan medicinering sedan minst 6 månader och har ett godkännande från din läkare.
– Aktiv infektion i behandlingsområdet.
– Sjukdomar som Herpes Simplex, Systemic lypus Erythematous eller Porphyria.
– Användning av fotosensitiva läkemedel/örter som tex. tetracyclin.
– Blödarsjuka och användning av blodförtunnande läkemedel.
– Immunsjukdomar som AIDS och HIV eller användning av immun påverkande mediciner.
– Lätt för att bilda keloida ärr.
– Användning av Roaccutan, Retin A eller liknande preparat under de senaste 6 månaderna.
– Kirurgi i behandlingsområdet inom 6 månader.
– Blåmärken
– Epilepsi
– Feber
– Högt eller lågt blodtryck
– Graviditet och amning
– Implantat av metall
– Pacemaker

Load More

PRP

För att bäst aktivera processerna i kroppen rekommenderar vi 3–4 behandlingar med en månads mellanrum. Boka gärna en kostnadsfri konsultation, så kan vi bestämma hur många behandlingar som passar dig.

Ja, du kan utföra alla dina vanliga aktiviteter på samma sätt som tidigare.

Vänta med att tvätta håret en timme efter behandlingen, så att plasman hinner verka ordentligt.

Vid behandling av ansikte, hals och dekolletage brukar vi lägga på en så kallad lidokainsalva (Emla-kräm) för att undvika eventuellt obehag. De flesta tar dock ingen bedövning vid behandlingar av håret.

Det vanliga är att vi drar cirka 24 ml blod vid varje behandlingstillfälle. Men mängden blod kan variera beroende på hur stor yta som ska behandlas

Load More

Fillers

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det ger huden volym och upprätthåller fuktbalansen. Varje dag bryts en tredjedel av kroppens hyaluronsyra ner för att ersätts av ny, men med åldern minskar hyaluronsyran i kroppen kraftigt. Med fillers kan man tillföra fukt till huden på ett effektivt sätt, genom att injicera hyaluronsyra.

Mängden fillers avgörs helt efter vilket område du ska behandla. Ska du exempelvis göra en större läppförstoring brukar vi använda 1,0 ml, men önskar du bara en liten förstoring räcker det oftast med 0,5 ml. Vill du göra en kindbensförstoring använder vi vanligen 1,0 – 2,0 ml per sida.

Det finns inga tecken på att allergiker inte kan göra en fillerbehandling. Men du ska inte göra en fillerbehandling med lokalbedövning om du är känslig eller allergisk mot tandläkar-bedövning (lidokain) eller något annat ämne som finns i fillern.

Nej, du får inte göra en fillerbehandling om du är gravid.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 48 timmar.

Load More

Rynkbehandling

Metoden är välbeprövad, läkemedlet är godkänt och har använts i många år för medicinsk behandling. Under senare år har medlet blivit alltmer använt för kosmetiska och estetiska behandlingar.

Om du är gravid eller ammar får du inte behandlas med läkemedlet som används. Du får heller inte behandlas om du har ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) eller har kända allergiska reaktioner mot något av de ämnen som finns i medlet.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 24 timmar.

Det beror på vilken ansiktsbehandling det gäller. Ska du göra en dermapenbehandling bör du vänta två veckor före och efter rynkbehandlingen. Fråga oss innan du bokar.

Tack vare den muskelavslappnande effekt som medlet har, kan behandlingen förebygga rynkor. Men det förutsätter att du startar behandlingen i yngre år d.v.s. innan du hunnit aktivera din ansiktsmuskulatur.

Load More

Belkyra mot dubbelhaka

Fettet under hakan reduceras gradvid och ger ett förbättrat resultat efter varje behandlingstillfälle.

Normalt räcker 2 behandlingar, men ibland krävs det 3-6 behandlingar.

Load More

Dermapen

Innan en dermapenbehandling träffar du en av våra terapeuter där ni går igenom dina problem och önskemål. Därefter kommer ni båda överens om vilken behandling som är bäst lämpad för dig. Du får info om fördelar och risker. Avslutningsvis lägger ni upp en behandlingsplan för att du ska nå önskat resultat.

Dermapen används framför allt för att behandla slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, akneärr, förstorade porer och upphöjda ärr.

För att ytterligare förstärka effekten och optimera resultatet av din behandling kan den kombineras med andra behandlingar, exempel kemisk peeling.

Vid en dermapenbehandling tränger flera små sterila engångsnålar ner i huden. Nålarna skapar microkalaer som gör det möjligt att slussa ner aktiva ämnen som hyaluronsyra under huden, och stimuelera bildandet av nytt kollagen. Nålarna som används kan gå olika djupt ned i huden, mellan 0,25- 3,0 millimeter. Själva behandlingen tar mellan ca 35-75 minuter beroende på vilken yta som ska behandlas. Vanligtvis krävs 4-6 behandlingar för att nå ett optimalt resultat, men många ser effekt redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar med dermapen.

Efter en dermapenbehandling kan huden vara lite röd och lätt svullen. Normalt lägger sig rodnad och svullnad efter 24-48 timmar men ibland upp till en vecka. Detta beror på hur djup behandling du har gjort. Efter behandlingen med dermapen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet, för att minimera risken för bakterier.

Normalt kan man säga att huden brukar kännas uppstramad och lite torr 1-2 dagar efter behandlingen och att man sedan kan uppleva en lätt fjällning. Efter 4-5 dagar är huden helt återställd.

Efter en behandling med dermapen ska du undvika följande inom 48 timmar: direkt UV-exponering och alltid använda solskydd. Du ska inte utföra någon hård fysisk träning, inte bada (i hav och swimmingpool) eller basta. Undvik även andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers, laser eller peelingar.

Undvik produkter med AHA, BHA eller PHA syror, retinoider, alkohol eller hydroquinon minst en vecka efter din dermapenbehandling. Vi hjälper dig med rekommendationer av hudvårdsprodukter som är specifikt anpassade just för dig och din hudtyp, som går bra att använda efteråt.

I följande fall ska inte en dermapenbehandling utföras:
– Blödarsjuka och behandling av blodförtunnande medel
– Svårinställd diabetes mellitus
– Svår dermatit, psoriasis el liknande
– Aktiv rosacea eller acne vulgaris fas III-IV
– Pågående infektion/virus i huden tex herpes simplex eller vårtor
– Öppna sår
– Hudcancer
– Sklerodermi
– Gravid och ammande

Du bör undvika att använda make-up 24 timmar efter en behandling med dermapen.

Det finns flera fördelar med dermapen:
– Det kan markant öka effektiviteten och upptagningen av aktiva ingredienser i hudkrämer.
– Det stimulerar blodcirkulationen och kollagenproduktionen.
– Det är mycket kostnadseffektivt jämfört med andra metoder.
– Nålarna av medicinskt klassad stål eller titan framkallar inga allergier.
– Det kan utföras på alla hudtyper och hudtoner.
– Det kan utföras på alla områden av ansiktet, hårbotten och kroppen inklusive ömtålig hud runt ögonen, munnen och halsen.

Dermapenbehandlingen kan ge allt från en kittlande sensation till att vara ganska smärtsamt, beroende på längden av nålar som används men det anses som överkomligt. Efter behandlingen kan en tillfällig rodnad uppstå, som varar i några timmar. Denna kan ge en känsla som liknar solbränna.

Load More

Plasmapen

Plasmapen är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor, med hjälp av plasmaljus. Det finns många fördelar med behandlingen:

– Snabb läkning och återhämtning.
– Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
– Hudkvalitén på det behandlade området stärks.
– Vi kan behandla ögonlock utan risk för själva ögat.
– Behandlingar med plasmapen har ett lägre pris än de med kirurgi och laser.
– Plasmabehandlingen är en säker metod.

Plasmapen behandlar effektivt överskott av huden, med hjälp av små plasma-blixtrar som skjuts från handstycket till huden. Små punkter placeras i ett mönster, där huden ska stramas åt. Plasmapen gör att cellerna förs närmare varandra, att fibrer i huden dras samman och får huden att stramas upp. Innan behandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Efteråt set du en direkt uppstramande effekt.

Resultatet med plasmapen är individuellt och beror på vilket område du har behandlat, och i vilken intensitet. Andra faktorer som också kan påverka resultatet är hudtyp och ålder. Har du mycket hud som ska stramas åt kan det krävas flera behandlingar. Vanligtvis räcker det med 2-4 behandlingar, men många tycker att det räcker med en behandling.

Med plasmapen kan du behandla:
– Ögonlock
– Ansikte och hals
– Ärr
– Fina linjer och rynkor
– Skin Tags
– Keratosis
– Melasma
– Cherry spots
– Teleangiektasier (Ytliga kärl)
– Keloida ärr
– Bristningar

Efter behandlingen med plasmapen kan en svullnad uppstå. Detta är en naturlig reaktion och en del av läkningsprocessen, som kan vara i mellan 3-8 dagar. Undvik att pilla bort skorporna som uppstår, då det finns en infektionsfrisk. Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. De första 3-12 veckorna ska du inte sola solarium, och tänka på att inte vista dig utomhus i solen för mycket. Använd ett solskydd med SPF50 i minimun 3 månader efter din behandling.

Innan en behandling med plasmapen är det bra att dagligen använda solskydd med SPF 30+dagligen. Detta gäller under minst 2 veckor innan din behandling. Undik även att använda produkter med AHA tretinoin/retinol eller någon form av A-vitamin denna tidsperiod.

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Gällande Plasmapen så är konsultation ett måste för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi går igenom ditt behandlingsupplägg och pratar om vilken eftervård som eventuellt skulle passa dig, samt ger dig en prisbild. Allt för att du ska få bästa tänkbara resultat och en behandling som passar dina önskemål.

I följande fall ska inte en plasmapenbehandling utföras:
– Cancer, malign melanom och olika förstadier till cancer. Du ska ha varit friskförklarad och utan medicinering sedan minst 6 månader och har ett godkännande från din läkare.
– Aktiv infektion i behandlingsområdet.
– Sjukdomar som Herpes Simplex, Systemic lypus Erythematous eller Porphyria.
– Användning av fotosensitiva läkemedel/örter som tex. tetracyclin.
– Blödarsjuka och användning av blodförtunnande läkemedel.
– Immunsjukdomar som AIDS och HIV eller användning av immun påverkande mediciner.
– Lätt för att bilda keloida ärr.
– Användning av Roaccutan, Retin A eller liknande preparat under de senaste 6 månaderna.
– Kirurgi i behandlingsområdet inom 6 månader.
– Blåmärken
– Epilepsi
– Feber
– Högt eller lågt blodtryck
– Graviditet och amning
– Implantat av metall
– Pacemaker

Load More

PRP

För att bäst aktivera processerna i kroppen rekommenderar vi 3–4 behandlingar med en månads mellanrum. Boka gärna en kostnadsfri konsultation, så kan vi bestämma hur många behandlingar som passar dig.

Ja, du kan utföra alla dina vanliga aktiviteter på samma sätt som tidigare.

Vänta med att tvätta håret en timme efter behandlingen, så att plasman hinner verka ordentligt.

Vid behandling av ansikte, hals och dekolletage brukar vi lägga på en så kallad lidokainsalva (Emla-kräm) för att undvika eventuellt obehag. De flesta tar dock ingen bedövning vid behandlingar av håret.

Det vanliga är att vi drar cirka 24 ml blod vid varje behandlingstillfälle. Men mängden blod kan variera beroende på hur stor yta som ska behandlas

Load More

Ansikte

Vanliga frågor och svar om våra behandlingar som rör ansikte.

Fillers

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det ger huden volym och upprätthåller fuktbalansen. Varje dag bryts en tredjedel av kroppens hyaluronsyra ner för att ersätts av ny, men med åldern minskar hyaluronsyran i kroppen kraftigt. Med fillers kan man tillföra fukt till huden på ett effektivt sätt, genom att injicera hyaluronsyra.

Mängden fillers avgörs helt efter vilket område du ska behandla. Ska du exempelvis göra en större läppförstoring brukar vi använda 1,0 ml, men önskar du bara en liten förstoring räcker det oftast med 0,5 ml. Vill du göra en kindbensförstoring använder vi vanligen 1,0 – 2,0 ml per sida.

Det finns inga tecken på att allergiker inte kan göra en fillerbehandling. Men du ska inte göra en fillerbehandling med lokalbedövning om du är känslig eller allergisk mot tandläkar-bedövning (lidokain) eller något annat ämne som finns i fillern.

Nej, du får inte göra en fillerbehandling om du är gravid.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 48 timmar.

Load More

Rynkbehandling

Metoden är välbeprövad, läkemedlet är godkänt och har använts i många år för medicinsk behandling. Under senare år har medlet blivit alltmer använt för kosmetiska och estetiska behandlingar.

Om du är gravid eller ammar får du inte behandlas med läkemedlet som används. Du får heller inte behandlas om du har ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) eller har kända allergiska reaktioner mot något av de ämnen som finns i medlet.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 24 timmar.

Det beror på vilken ansiktsbehandling det gäller. Ska du göra en dermapenbehandling bör du vänta två veckor före och efter rynkbehandlingen. Fråga oss innan du bokar.

Tack vare den muskelavslappnande effekt som medlet har, kan behandlingen förebygga rynkor. Men det förutsätter att du startar behandlingen i yngre år d.v.s. innan du hunnit aktivera din ansiktsmuskulatur.

Load More

Belkyra mot dubbelhaka

Fettet under hakan reduceras gradvid och ger ett förbättrat resultat efter varje behandlingstillfälle.

Normalt räcker 2 behandlingar, men ibland krävs det 3-6 behandlingar.

Load More

Plasmapen

Plasmapen är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor, med hjälp av plasmaljus. Det finns många fördelar med behandlingen:

– Snabb läkning och återhämtning.
– Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
– Hudkvalitén på det behandlade området stärks.
– Vi kan behandla ögonlock utan risk för själva ögat.
– Behandlingar med plasmapen har ett lägre pris än de med kirurgi och laser.
– Plasmabehandlingen är en säker metod.

Plasmapen behandlar effektivt överskott av huden, med hjälp av små plasma-blixtrar som skjuts från handstycket till huden. Små punkter placeras i ett mönster, där huden ska stramas åt. Plasmapen gör att cellerna förs närmare varandra, att fibrer i huden dras samman och får huden att stramas upp. Innan behandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Efteråt set du en direkt uppstramande effekt.

Resultatet med plasmapen är individuellt och beror på vilket område du har behandlat, och i vilken intensitet. Andra faktorer som också kan påverka resultatet är hudtyp och ålder. Har du mycket hud som ska stramas åt kan det krävas flera behandlingar. Vanligtvis räcker det med 2-4 behandlingar, men många tycker att det räcker med en behandling.

Med plasmapen kan du behandla:
– Ögonlock
– Ansikte och hals
– Ärr
– Fina linjer och rynkor
– Skin Tags
– Keratosis
– Melasma
– Cherry spots
– Teleangiektasier (Ytliga kärl)
– Keloida ärr
– Bristningar

Efter behandlingen med plasmapen kan en svullnad uppstå. Detta är en naturlig reaktion och en del av läkningsprocessen, som kan vara i mellan 3-8 dagar. Undvik att pilla bort skorporna som uppstår, då det finns en infektionsfrisk. Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. De första 3-12 veckorna ska du inte sola solarium, och tänka på att inte vista dig utomhus i solen för mycket. Använd ett solskydd med SPF50 i minimun 3 månader efter din behandling.

Innan en behandling med plasmapen är det bra att dagligen använda solskydd med SPF 30+dagligen. Detta gäller under minst 2 veckor innan din behandling. Undik även att använda produkter med AHA tretinoin/retinol eller någon form av A-vitamin denna tidsperiod.

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Gällande Plasmapen så är konsultation ett måste för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi går igenom ditt behandlingsupplägg och pratar om vilken eftervård som eventuellt skulle passa dig, samt ger dig en prisbild. Allt för att du ska få bästa tänkbara resultat och en behandling som passar dina önskemål.

I följande fall ska inte en plasmapenbehandling utföras:
– Cancer, malign melanom och olika förstadier till cancer. Du ska ha varit friskförklarad och utan medicinering sedan minst 6 månader och har ett godkännande från din läkare.
– Aktiv infektion i behandlingsområdet.
– Sjukdomar som Herpes Simplex, Systemic lypus Erythematous eller Porphyria.
– Användning av fotosensitiva läkemedel/örter som tex. tetracyclin.
– Blödarsjuka och användning av blodförtunnande läkemedel.
– Immunsjukdomar som AIDS och HIV eller användning av immun påverkande mediciner.
– Lätt för att bilda keloida ärr.
– Användning av Roaccutan, Retin A eller liknande preparat under de senaste 6 månaderna.
– Kirurgi i behandlingsområdet inom 6 månader.
– Blåmärken
– Epilepsi
– Feber
– Högt eller lågt blodtryck
– Graviditet och amning
– Implantat av metall
– Pacemaker

Load More

Peeling

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Detta för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi tar fram en behandlingsplan som passar dig och dina önskemål.

En peeling ger en ren, uppfräschad och återfuktad hud direkt. Kemisk peeling gynnar även oren hud genom att sänka pH-värdet i huden och förebygger finnar samt pormaskar.

Med våra kemiska peelingar exfolieras hudens översta lager. Genom att stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna med nya. Behandlingen inleds med en noggrann hudanalys, där du får träffa en av våra auktoriserade hudvårdsterapeuter. Vi lyssnar på dina önskemål och ger dig vår professionella syn på vilken sorts behandling som är optimal för just dig. Längden på behandlingen beror på vilken teknik och metod som krävs för att uppnå det resultat du önskar.

Efter de allra flesta kemiska peelingar som vi utför på MyBeauty Clinic kan du gå tillbaka till arbetet direkt. Eventuellt kan du ha en mindre hudrodnad, som lätt går att pudra över. Efter de allra starkaste peelingbehandlingarna kan huden bli mer röd den första dagen och börja fjälla lite grann dag 3-7. Därför är det viktigt att du smörjer in dig under den perioden.

Akne beror på en överproduktion av talg, vilken ofta ligger instängd i talgkörteln på grund av en liten propp av keratin. En peelingbehandling löser upp proppen på djupet och gör det möjligt för den att tömmas på innehåll, istället för att omvandlas till finnar och utslag.

Vi rekommenderar att du behandlar Melasma och andra hormonella pigmentfläckar med bland annat kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra symptomen. Vid peelingbehandlingen gör du huden mottaglig genom AHA-syror och använder pigmentreglerande ämnen som Phyticsyra och Kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att du förebygger framtida pigmentfläckar.

Kemisk peeling kan kombineras med rekommenderade hudvårdsprodukter och medicinsk hudvård, eftersom peeling hjälper till att öppna upp huden och göra den mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter. Med andra ord har du möjlighet att få ännu bättre effekt om du använder rätt produkter. Dessutom förbereder du huden inför nästa kemiska peel så att den i sin tur ger dig maximalt effekt.

Du får inte genomföra en starkare kemisk peeling om du har någon av följande kontraindikationer:

– Du är gravid, försöker bli gravid eller ammar
– Har använt accutan (roaccutan) inom de senaste 2 åren
– Har använt antibiotika (utvärtes eller invertes) inom de senaste 4 veckorna
– Laserkirurgi/laserbehandlingar inom de senaste 12 veckorna
– Använt glykolsyra, Retin A (Tretinoin) eller Renova inom de senaste 2 veckorna
– Tendes att bilda keloidärr
– Tendens till eller pågående munsår (herpes)
– Autoimmun sjukdom eller hepatit
– Öppen eller skadad hud eller aktiva lesioner
– Solbränd hud
– Cancerbehandlingar, inklusive kemoterapi och/eller strålning
– Vaxning eller användning av hårborttagningssystem under de senaste 7 dagarna
– Rökare kan ha ökad känslighet

Load More

Ansiktsbehandling

Vi rekommenderar att du gör en ansiktsbehandling var 4-8e vecka, för optimal hudhälsa.

Följ din hudterapeuts rekommendationer för hur du bäst tar hand om din hud. Våra experter ger dig gärna råd för att hjälpa dig nå bästa tänkbara resultat.

Ja, du kan göra andra behandlingar mellan dina ansiktsbehandlingar. Exempel på kombinationsbehandlingar är kemisk peeling, dermapen eller plasmapen.

Att boka en konsultation med en av våra utbildade hudvårdsteraoeuter är en bra ide. Vi tar fram en behandlingsplan för dina behov och ger dig professionella och individuellt anpassade produktrekommendationer som passar din hud. Alla våra ansiktsbehandlingar inleds med en grundläggande hudanalys.

En ansiktsbehandling med djuprengöring stimulerar huden och tillför ny energi. Huden blir fräschare och återfår sin naturliga lyster. Fina linjer tunnas ut, döda hudceller försvinner och porer minskas. Djuprengöring gör även att huden lättare tar till sig vårdande produkter.

Load More

Microblading

– Drick ej kaffe, te eller andra energidrycker innan din behandling (24 timmar innan).
– Undvik alkoholintag 48 timmar innan din behandling – högre risk för blödningar.
– Undvik aspirin (blodförtunnande), acetylsalicylsyra eller andra mediciner innehållande acetylsalicylsyra. Waran, Ipren, Treo i 4 dagar innan din behandling.
– Om du vaxar, trådar eller plockar dina bryn gör detta senast 14 dagar innan din behandling. Färga inte dina bryn innan behandlingen.
– Sola inte på 24h innan ditt besök.
– Undvik kosttillskott som är blodförtunnande innan ditt besök t.ex. Omega-3 minst 4 dagar innan.
– Ät en ordentlig måltid innan din behandling.

Har du en gammal tatuering eller tidigare genomgått en laserborttagning, så hör med oss ifall det är möjligt att genomföra behandlingen. En konsultation med ett medgivande krävs för att vi ska kunna försäkra dig om att ge dig det resultat du önskar. Följs inte detta och behandlingen inte går att utföra så debiteras besöket ändå.

I följande fall ska inte en microbladingbehandling utföras:
– Gravid eller ammande
– Onormal ärrbildning även kallad Keloid/Hypertrofisk ärrbildning
– Patologisk sårläkning/uppdriven sårläkning
– Diabetes (kräver godkännande från läkare)
– Kemoterapi/Cellgifter
– Epilepsi
– Blödarsjuka (Hemofili)
– Pacemaker/hjärt-, kärlsjukdom, barlows syndrom, okontrollerat högt blodtryck (kräver godkännande från läkare)
– Hudirritationer eller Psoriasis (rodnad, seborre, eksem, solbränna, svamp etc.)
– Sår, eksem eller utslag nära brynen
– Pågående Herpesinfektion – nedsatt immunförsvar därav sämre läkning och infektionsrisk.
– Om du är sjuk (förkylning, influensa, feber, magsjuka)
– Fått Botox eller fillers inom 2 veckor·
– Nickelallergi (beroende på hur känslig kunden än), patchtest ska ske minst 3 dagar innan behandling.
– Behandlat akne med retinoider (a-vitamin/retinol) under det senaste året. Vid behandling av följande preparat – Isotretinoin/Roaccutan, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande rekommenderas ett uppehåll i 6 månader innan behandling.

Dina ögonbryn rakas inte bort innan en behandling. Hår avlägsnas enbart för att uppnå ett rent utseende omkring ögonbrynen och om du som kund vill ha en form som går utanför din naturliga hårväxt kan du behöva trimma vissa partier för att korrigera. Notera att vi inte utför kosmetisk tatuering allt för långt utanför dina ögonbryns egen form, detta är för att vi vill bibehålla ett så naturligt resultat som möjligt.

Resultatets varaktighet varierar från person till person. En påfyllning rekommenderas normalt sett mellan 12–18 månader efter din första behandling. Varaktigheten beror även på den färg och stil som du har valt vid första tillfället. Om du har valt en svag, ljus färg så behöver du fylla på mer frekvent. Medicinering, hudtyp och externa faktorer kan påverka påfyllningsintervallen.

Att färg flagnar av kan bero på en rad olika anledningar, men det har oftast med eftervård och hudtyp att göra. Äldre hud och torr hud kan orsaka flagnande färg under läkeprocessen. Oljig hud läker bort färg genom att den bleknar. Det bör finnas färg under, men om det inte gör det, kommer detta att korrigeras vid återbesöket. Avvakta till vecka 3-4 för att avgöra hur mycket som släppt. Syns stråna är allt som det ska. Hör annars av dig om du känner dig tveksam.

Efter en microbladingbehandling kan du återgå till normal aktivitet direkt och arbeta som vanligt. Om ditt yrke innebär stor fysisk ansträngning bör du boka en tid i anslutning till ledighet så att du kan följa eftervården korrekt. Efter din behandling ska du inte ha något smink eller kräm i pannan. Undvik hård träning i en vecka efter din behandling, eftersom att svett kan bleka den läkande färgen. Undvik även simning och bastu i två veckor. Vi ger dig rekommendationer på hur du minimerar infektionsisken, för ett optimalt slutresultat.

Load More

Fillers

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det ger huden volym och upprätthåller fuktbalansen. Varje dag bryts en tredjedel av kroppens hyaluronsyra ner för att ersätts av ny, men med åldern minskar hyaluronsyran i kroppen kraftigt. Med fillers kan man tillföra fukt till huden på ett effektivt sätt, genom att injicera hyaluronsyra.

Mängden fillers avgörs helt efter vilket område du ska behandla. Ska du exempelvis göra en större läppförstoring brukar vi använda 1,0 ml, men önskar du bara en liten förstoring räcker det oftast med 0,5 ml. Vill du göra en kindbensförstoring använder vi vanligen 1,0 – 2,0 ml per sida.

Det finns inga tecken på att allergiker inte kan göra en fillerbehandling. Men du ska inte göra en fillerbehandling med lokalbedövning om du är känslig eller allergisk mot tandläkar-bedövning (lidokain) eller något annat ämne som finns i fillern.

Nej, du får inte göra en fillerbehandling om du är gravid.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 48 timmar.

Load More

Rynkbehandling

Metoden är välbeprövad, läkemedlet är godkänt och har använts i många år för medicinsk behandling. Under senare år har medlet blivit alltmer använt för kosmetiska och estetiska behandlingar.

Om du är gravid eller ammar får du inte behandlas med läkemedlet som används. Du får heller inte behandlas om du har ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) eller har kända allergiska reaktioner mot något av de ämnen som finns i medlet.

Nej, efter din behandling bör du undvika träning, alkohol och flygning i 24 timmar.

Det beror på vilken ansiktsbehandling det gäller. Ska du göra en dermapenbehandling bör du vänta två veckor före och efter rynkbehandlingen. Fråga oss innan du bokar.

Tack vare den muskelavslappnande effekt som medlet har, kan behandlingen förebygga rynkor. Men det förutsätter att du startar behandlingen i yngre år d.v.s. innan du hunnit aktivera din ansiktsmuskulatur.

Load More

Belkyra mot dubbelhaka

Fettet under hakan reduceras gradvid och ger ett förbättrat resultat efter varje behandlingstillfälle.

Normalt räcker 2 behandlingar, men ibland krävs det 3-6 behandlingar.

Load More

Plasmapen

Plasmapen är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor, med hjälp av plasmaljus. Det finns många fördelar med behandlingen:

– Snabb läkning och återhämtning.
– Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
– Hudkvalitén på det behandlade området stärks.
– Vi kan behandla ögonlock utan risk för själva ögat.
– Behandlingar med plasmapen har ett lägre pris än de med kirurgi och laser.
– Plasmabehandlingen är en säker metod.

Plasmapen behandlar effektivt överskott av huden, med hjälp av små plasma-blixtrar som skjuts från handstycket till huden. Små punkter placeras i ett mönster, där huden ska stramas åt. Plasmapen gör att cellerna förs närmare varandra, att fibrer i huden dras samman och får huden att stramas upp. Innan behandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Efteråt set du en direkt uppstramande effekt.

Resultatet med plasmapen är individuellt och beror på vilket område du har behandlat, och i vilken intensitet. Andra faktorer som också kan påverka resultatet är hudtyp och ålder. Har du mycket hud som ska stramas åt kan det krävas flera behandlingar. Vanligtvis räcker det med 2-4 behandlingar, men många tycker att det räcker med en behandling.

Med plasmapen kan du behandla:
– Ögonlock
– Ansikte och hals
– Ärr
– Fina linjer och rynkor
– Skin Tags
– Keratosis
– Melasma
– Cherry spots
– Teleangiektasier (Ytliga kärl)
– Keloida ärr
– Bristningar

Efter behandlingen med plasmapen kan en svullnad uppstå. Detta är en naturlig reaktion och en del av läkningsprocessen, som kan vara i mellan 3-8 dagar. Undvik att pilla bort skorporna som uppstår, då det finns en infektionsfrisk. Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. De första 3-12 veckorna ska du inte sola solarium, och tänka på att inte vista dig utomhus i solen för mycket. Använd ett solskydd med SPF50 i minimun 3 månader efter din behandling.

Innan en behandling med plasmapen är det bra att dagligen använda solskydd med SPF 30+dagligen. Detta gäller under minst 2 veckor innan din behandling. Undik även att använda produkter med AHA tretinoin/retinol eller någon form av A-vitamin denna tidsperiod.

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Gällande Plasmapen så är konsultation ett måste för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi går igenom ditt behandlingsupplägg och pratar om vilken eftervård som eventuellt skulle passa dig, samt ger dig en prisbild. Allt för att du ska få bästa tänkbara resultat och en behandling som passar dina önskemål.

I följande fall ska inte en plasmapenbehandling utföras:
– Cancer, malign melanom och olika förstadier till cancer. Du ska ha varit friskförklarad och utan medicinering sedan minst 6 månader och har ett godkännande från din läkare.
– Aktiv infektion i behandlingsområdet.
– Sjukdomar som Herpes Simplex, Systemic lypus Erythematous eller Porphyria.
– Användning av fotosensitiva läkemedel/örter som tex. tetracyclin.
– Blödarsjuka och användning av blodförtunnande läkemedel.
– Immunsjukdomar som AIDS och HIV eller användning av immun påverkande mediciner.
– Lätt för att bilda keloida ärr.
– Användning av Roaccutan, Retin A eller liknande preparat under de senaste 6 månaderna.
– Kirurgi i behandlingsområdet inom 6 månader.
– Blåmärken
– Epilepsi
– Feber
– Högt eller lågt blodtryck
– Graviditet och amning
– Implantat av metall
– Pacemaker

Load More

Peeling

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Detta för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi tar fram en behandlingsplan som passar dig och dina önskemål.

En peeling ger en ren, uppfräschad och återfuktad hud direkt. Kemisk peeling gynnar även oren hud genom att sänka pH-värdet i huden och förebygger finnar samt pormaskar.

Med våra kemiska peelingar exfolieras hudens översta lager. Genom att stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna med nya. Behandlingen inleds med en noggrann hudanalys, där du får träffa en av våra auktoriserade hudvårdsterapeuter. Vi lyssnar på dina önskemål och ger dig vår professionella syn på vilken sorts behandling som är optimal för just dig. Längden på behandlingen beror på vilken teknik och metod som krävs för att uppnå det resultat du önskar.

Efter de allra flesta kemiska peelingar som vi utför på MyBeauty Clinic kan du gå tillbaka till arbetet direkt. Eventuellt kan du ha en mindre hudrodnad, som lätt går att pudra över. Efter de allra starkaste peelingbehandlingarna kan huden bli mer röd den första dagen och börja fjälla lite grann dag 3-7. Därför är det viktigt att du smörjer in dig under den perioden.

Akne beror på en överproduktion av talg, vilken ofta ligger instängd i talgkörteln på grund av en liten propp av keratin. En peelingbehandling löser upp proppen på djupet och gör det möjligt för den att tömmas på innehåll, istället för att omvandlas till finnar och utslag.

Vi rekommenderar att du behandlar Melasma och andra hormonella pigmentfläckar med bland annat kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra symptomen. Vid peelingbehandlingen gör du huden mottaglig genom AHA-syror och använder pigmentreglerande ämnen som Phyticsyra och Kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att du förebygger framtida pigmentfläckar.

Kemisk peeling kan kombineras med rekommenderade hudvårdsprodukter och medicinsk hudvård, eftersom peeling hjälper till att öppna upp huden och göra den mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter. Med andra ord har du möjlighet att få ännu bättre effekt om du använder rätt produkter. Dessutom förbereder du huden inför nästa kemiska peel så att den i sin tur ger dig maximalt effekt.

Du får inte genomföra en starkare kemisk peeling om du har någon av följande kontraindikationer:

– Du är gravid, försöker bli gravid eller ammar
– Har använt accutan (roaccutan) inom de senaste 2 åren
– Har använt antibiotika (utvärtes eller invertes) inom de senaste 4 veckorna
– Laserkirurgi/laserbehandlingar inom de senaste 12 veckorna
– Använt glykolsyra, Retin A (Tretinoin) eller Renova inom de senaste 2 veckorna
– Tendes att bilda keloidärr
– Tendens till eller pågående munsår (herpes)
– Autoimmun sjukdom eller hepatit
– Öppen eller skadad hud eller aktiva lesioner
– Solbränd hud
– Cancerbehandlingar, inklusive kemoterapi och/eller strålning
– Vaxning eller användning av hårborttagningssystem under de senaste 7 dagarna
– Rökare kan ha ökad känslighet

Load More

Ansiktsbehandling

Vi rekommenderar att du gör en ansiktsbehandling var 4-8e vecka, för optimal hudhälsa.

Följ din hudterapeuts rekommendationer för hur du bäst tar hand om din hud. Våra experter ger dig gärna råd för att hjälpa dig nå bästa tänkbara resultat.

Ja, du kan göra andra behandlingar mellan dina ansiktsbehandlingar. Exempel på kombinationsbehandlingar är kemisk peeling, dermapen eller plasmapen.

Att boka en konsultation med en av våra utbildade hudvårdsteraoeuter är en bra ide. Vi tar fram en behandlingsplan för dina behov och ger dig professionella och individuellt anpassade produktrekommendationer som passar din hud. Alla våra ansiktsbehandlingar inleds med en grundläggande hudanalys.

En ansiktsbehandling med djuprengöring stimulerar huden och tillför ny energi. Huden blir fräschare och återfår sin naturliga lyster. Fina linjer tunnas ut, döda hudceller försvinner och porer minskas. Djuprengöring gör även att huden lättare tar till sig vårdande produkter.

Load More

Microblading

– Drick ej kaffe, te eller andra energidrycker innan din behandling (24 timmar innan).
– Undvik alkoholintag 48 timmar innan din behandling – högre risk för blödningar.
– Undvik aspirin (blodförtunnande), acetylsalicylsyra eller andra mediciner innehållande acetylsalicylsyra. Waran, Ipren, Treo i 4 dagar innan din behandling.
– Om du vaxar, trådar eller plockar dina bryn gör detta senast 14 dagar innan din behandling. Färga inte dina bryn innan behandlingen.
– Sola inte på 24h innan ditt besök.
– Undvik kosttillskott som är blodförtunnande innan ditt besök t.ex. Omega-3 minst 4 dagar innan.
– Ät en ordentlig måltid innan din behandling.

Har du en gammal tatuering eller tidigare genomgått en laserborttagning, så hör med oss ifall det är möjligt att genomföra behandlingen. En konsultation med ett medgivande krävs för att vi ska kunna försäkra dig om att ge dig det resultat du önskar. Följs inte detta och behandlingen inte går att utföra så debiteras besöket ändå.

I följande fall ska inte en microbladingbehandling utföras:
– Gravid eller ammande
– Onormal ärrbildning även kallad Keloid/Hypertrofisk ärrbildning
– Patologisk sårläkning/uppdriven sårläkning
– Diabetes (kräver godkännande från läkare)
– Kemoterapi/Cellgifter
– Epilepsi
– Blödarsjuka (Hemofili)
– Pacemaker/hjärt-, kärlsjukdom, barlows syndrom, okontrollerat högt blodtryck (kräver godkännande från läkare)
– Hudirritationer eller Psoriasis (rodnad, seborre, eksem, solbränna, svamp etc.)
– Sår, eksem eller utslag nära brynen
– Pågående Herpesinfektion – nedsatt immunförsvar därav sämre läkning och infektionsrisk.
– Om du är sjuk (förkylning, influensa, feber, magsjuka)
– Fått Botox eller fillers inom 2 veckor·
– Nickelallergi (beroende på hur känslig kunden än), patchtest ska ske minst 3 dagar innan behandling.
– Behandlat akne med retinoider (a-vitamin/retinol) under det senaste året. Vid behandling av följande preparat – Isotretinoin/Roaccutan, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande rekommenderas ett uppehåll i 6 månader innan behandling.

Dina ögonbryn rakas inte bort innan en behandling. Hår avlägsnas enbart för att uppnå ett rent utseende omkring ögonbrynen och om du som kund vill ha en form som går utanför din naturliga hårväxt kan du behöva trimma vissa partier för att korrigera. Notera att vi inte utför kosmetisk tatuering allt för långt utanför dina ögonbryns egen form, detta är för att vi vill bibehålla ett så naturligt resultat som möjligt.

Resultatets varaktighet varierar från person till person. En påfyllning rekommenderas normalt sett mellan 12–18 månader efter din första behandling. Varaktigheten beror även på den färg och stil som du har valt vid första tillfället. Om du har valt en svag, ljus färg så behöver du fylla på mer frekvent. Medicinering, hudtyp och externa faktorer kan påverka påfyllningsintervallen.

Att färg flagnar av kan bero på en rad olika anledningar, men det har oftast med eftervård och hudtyp att göra. Äldre hud och torr hud kan orsaka flagnande färg under läkeprocessen. Oljig hud läker bort färg genom att den bleknar. Det bör finnas färg under, men om det inte gör det, kommer detta att korrigeras vid återbesöket. Avvakta till vecka 3-4 för att avgöra hur mycket som släppt. Syns stråna är allt som det ska. Hör annars av dig om du känner dig tveksam.

Efter en microbladingbehandling kan du återgå till normal aktivitet direkt och arbeta som vanligt. Om ditt yrke innebär stor fysisk ansträngning bör du boka en tid i anslutning till ledighet så att du kan följa eftervården korrekt. Efter din behandling ska du inte ha något smink eller kräm i pannan. Undvik hård träning i en vecka efter din behandling, eftersom att svett kan bleka den läkande färgen. Undvik även simning och bastu i två veckor. Vi ger dig rekommendationer på hur du minimerar infektionsisken, för ett optimalt slutresultat.

Load More

Kropp

Vanliga frågor och svar om våra behandlingar som rör kropp.

Plasmapen

Plasmapen är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor, med hjälp av plasmaljus. Det finns många fördelar med behandlingen:

– Snabb läkning och återhämtning.
– Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
– Hudkvalitén på det behandlade området stärks.
– Vi kan behandla ögonlock utan risk för själva ögat.
– Behandlingar med plasmapen har ett lägre pris än de med kirurgi och laser.
– Plasmabehandlingen är en säker metod.

Plasmapen behandlar effektivt överskott av huden, med hjälp av små plasma-blixtrar som skjuts från handstycket till huden. Små punkter placeras i ett mönster, där huden ska stramas åt. Plasmapen gör att cellerna förs närmare varandra, att fibrer i huden dras samman och får huden att stramas upp. Innan behandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Efteråt set du en direkt uppstramande effekt.

Resultatet med plasmapen är individuellt och beror på vilket område du har behandlat, och i vilken intensitet. Andra faktorer som också kan påverka resultatet är hudtyp och ålder. Har du mycket hud som ska stramas åt kan det krävas flera behandlingar. Vanligtvis räcker det med 2-4 behandlingar, men många tycker att det räcker med en behandling.

Med plasmapen kan du behandla:
– Ögonlock
– Ansikte och hals
– Ärr
– Fina linjer och rynkor
– Skin Tags
– Keratosis
– Melasma
– Cherry spots
– Teleangiektasier (Ytliga kärl)
– Keloida ärr
– Bristningar

Efter behandlingen med plasmapen kan en svullnad uppstå. Detta är en naturlig reaktion och en del av läkningsprocessen, som kan vara i mellan 3-8 dagar. Undvik att pilla bort skorporna som uppstår, då det finns en infektionsfrisk. Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. De första 3-12 veckorna ska du inte sola solarium, och tänka på att inte vista dig utomhus i solen för mycket. Använd ett solskydd med SPF50 i minimun 3 månader efter din behandling.

Innan en behandling med plasmapen är det bra att dagligen använda solskydd med SPF 30+dagligen. Detta gäller under minst 2 veckor innan din behandling. Undik även att använda produkter med AHA tretinoin/retinol eller någon form av A-vitamin denna tidsperiod.

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Gällande Plasmapen så är konsultation ett måste för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi går igenom ditt behandlingsupplägg och pratar om vilken eftervård som eventuellt skulle passa dig, samt ger dig en prisbild. Allt för att du ska få bästa tänkbara resultat och en behandling som passar dina önskemål.

I följande fall ska inte en plasmapenbehandling utföras:
– Cancer, malign melanom och olika förstadier till cancer. Du ska ha varit friskförklarad och utan medicinering sedan minst 6 månader och har ett godkännande från din läkare.
– Aktiv infektion i behandlingsområdet.
– Sjukdomar som Herpes Simplex, Systemic lypus Erythematous eller Porphyria.
– Användning av fotosensitiva läkemedel/örter som tex. tetracyclin.
– Blödarsjuka och användning av blodförtunnande läkemedel.
– Immunsjukdomar som AIDS och HIV eller användning av immun påverkande mediciner.
– Lätt för att bilda keloida ärr.
– Användning av Roaccutan, Retin A eller liknande preparat under de senaste 6 månaderna.
– Kirurgi i behandlingsområdet inom 6 månader.
– Blåmärken
– Epilepsi
– Feber
– Högt eller lågt blodtryck
– Graviditet och amning
– Implantat av metall
– Pacemaker

Load More

Verju fettreducering

På mätningarna som görs före och efter en behandling ser du en märkbar skillnad på måttbandet. Några ser och känner resultat direkt efter en första behandling, men det är individuellt. Det bästa sättet att mäta och jämföra skillnaden brukar vara hur kläderna sitter. Behandlingen klassas som ”icke temporär”. Om du äter en hälsosam kost och tränar kontinuerligt kan du förvänta dig ett hållbart resultat. Studier visar att personer efter att ha genomfört en behandling i veckan under en sexveckorsperiod, har minskat med drygt 15 cm (15.78). Resultatet beror däremot på hur bra lymfsystem du har. Ju bättre, desto bättre resultat.

Det finns inga som helst risker med denna behandling och inte heller några negativa sidoeffekter. Verju fettreducering ger ingen smärta, ingen uppvärmning av vävnad och innehåller inga kirurgiska ingrepp, vilket gör att du kan fortsätta dina dagliga aktiviteter direkt efter en behandling.

Det är svårt att avgöra exakt hur många behandlingar du behöver för att nå önskad effekt. Därför vill vi alltid ge dig en personlig konsultation och tillsammans gå igenom din problematik och dina önskemål. Under konsultationen kommer vi även att titta på vad du som kund kan göra för att få optimal effekt. Vår rekommendation är att börja med 5-10 behandlingar och sedan lägga upp en plan utifrån de resultat du fått.

Behandlingen är helt smärtfri och eftersom lasern är kall ger ljuset inte ens av sig någon värme. Beroende på vilket område du vill behandla ligger eller sitter du ner. Om det är mage, rumpa och lår du behandlar ligger du ner på en behandlingsbänk, först på rygg och sedan på mage. Behandlingstiden är mellan 15-40 min beroende på vad du vill ha hjälp med.

Inför en behandling med verju krävs det ingenting av dig, men för att du ska uppnå bästa tänkbara resultat bör du dricka mycket vatten och hålla ditt lymfsystem igång. Vid varje session får du lymfmassage, vilket du också kan göra på dig själv. Vi berättar om och visar hur du ska gå tillväga. Att bära kompressionskläder efter en behandling är också bra, samt att se över din kost och träning. Allt detta tas upp vid din första konsultation tillsammans med din behandlare, där du får all information du behöver.

Load More

Plasmapen

Plasmapen är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor, med hjälp av plasmaljus. Det finns många fördelar med behandlingen:

– Snabb läkning och återhämtning.
– Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
– Hudkvalitén på det behandlade området stärks.
– Vi kan behandla ögonlock utan risk för själva ögat.
– Behandlingar med plasmapen har ett lägre pris än de med kirurgi och laser.
– Plasmabehandlingen är en säker metod.

Plasmapen behandlar effektivt överskott av huden, med hjälp av små plasma-blixtrar som skjuts från handstycket till huden. Små punkter placeras i ett mönster, där huden ska stramas åt. Plasmapen gör att cellerna förs närmare varandra, att fibrer i huden dras samman och får huden att stramas upp. Innan behandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Efteråt set du en direkt uppstramande effekt.

Resultatet med plasmapen är individuellt och beror på vilket område du har behandlat, och i vilken intensitet. Andra faktorer som också kan påverka resultatet är hudtyp och ålder. Har du mycket hud som ska stramas åt kan det krävas flera behandlingar. Vanligtvis räcker det med 2-4 behandlingar, men många tycker att det räcker med en behandling.

Med plasmapen kan du behandla:
– Ögonlock
– Ansikte och hals
– Ärr
– Fina linjer och rynkor
– Skin Tags
– Keratosis
– Melasma
– Cherry spots
– Teleangiektasier (Ytliga kärl)
– Keloida ärr
– Bristningar

Efter behandlingen med plasmapen kan en svullnad uppstå. Detta är en naturlig reaktion och en del av läkningsprocessen, som kan vara i mellan 3-8 dagar. Undvik att pilla bort skorporna som uppstår, då det finns en infektionsfrisk. Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. De första 3-12 veckorna ska du inte sola solarium, och tänka på att inte vista dig utomhus i solen för mycket. Använd ett solskydd med SPF50 i minimun 3 månader efter din behandling.

Innan en behandling med plasmapen är det bra att dagligen använda solskydd med SPF 30+dagligen. Detta gäller under minst 2 veckor innan din behandling. Undik även att använda produkter med AHA tretinoin/retinol eller någon form av A-vitamin denna tidsperiod.

På MyBeauty Clinic rekommenderar vi alltid att du går på en konsultation och träffar en av våra experter innan din behandling. Gällande Plasmapen så är konsultation ett måste för att försäkra dig om att det inte finns några risker för dig och att du har realistiska förväntningar. Vi går igenom ditt behandlingsupplägg och pratar om vilken eftervård som eventuellt skulle passa dig, samt ger dig en prisbild. Allt för att du ska få bästa tänkbara resultat och en behandling som passar dina önskemål.

I följande fall ska inte en plasmapenbehandling utföras:
– Cancer, malign melanom och olika förstadier till cancer. Du ska ha varit friskförklarad och utan medicinering sedan minst 6 månader och har ett godkännande från din läkare.
– Aktiv infektion i behandlingsområdet.
– Sjukdomar som Herpes Simplex, Systemic lypus Erythematous eller Porphyria.
– Användning av fotosensitiva läkemedel/örter som tex. tetracyclin.
– Blödarsjuka och användning av blodförtunnande läkemedel.
– Immunsjukdomar som AIDS och HIV eller användning av immun påverkande mediciner.
– Lätt för att bilda keloida ärr.
– Användning av Roaccutan, Retin A eller liknande preparat under de senaste 6 månaderna.
– Kirurgi i behandlingsområdet inom 6 månader.
– Blåmärken
– Epilepsi
– Feber
– Högt eller lågt blodtryck
– Graviditet och amning
– Implantat av metall
– Pacemaker

Load More

Verju fettreducering

På mätningarna som görs före och efter en behandling ser du en märkbar skillnad på måttbandet. Några ser och känner resultat direkt efter en första behandling, men det är individuellt. Det bästa sättet att mäta och jämföra skillnaden brukar vara hur kläderna sitter. Behandlingen klassas som ”icke temporär”. Om du äter en hälsosam kost och tränar kontinuerligt kan du förvänta dig ett hållbart resultat. Studier visar att personer efter att ha genomfört en behandling i veckan under en sexveckorsperiod, har minskat med drygt 15 cm (15.78). Resultatet beror däremot på hur bra lymfsystem du har. Ju bättre, desto bättre resultat.

Det finns inga som helst risker med denna behandling och inte heller några negativa sidoeffekter. Verju fettreducering ger ingen smärta, ingen uppvärmning av vävnad och innehåller inga kirurgiska ingrepp, vilket gör att du kan fortsätta dina dagliga aktiviteter direkt efter en behandling.

Det är svårt att avgöra exakt hur många behandlingar du behöver för att nå önskad effekt. Därför vill vi alltid ge dig en personlig konsultation och tillsammans gå igenom din problematik och dina önskemål. Under konsultationen kommer vi även att titta på vad du som kund kan göra för att få optimal effekt. Vår rekommendation är att börja med 5-10 behandlingar och sedan lägga upp en plan utifrån de resultat du fått.

Behandlingen är helt smärtfri och eftersom lasern är kall ger ljuset inte ens av sig någon värme. Beroende på vilket område du vill behandla ligger eller sitter du ner. Om det är mage, rumpa och lår du behandlar ligger du ner på en behandlingsbänk, först på rygg och sedan på mage. Behandlingstiden är mellan 15-40 min beroende på vad du vill ha hjälp med.

Inför en behandling med verju krävs det ingenting av dig, men för att du ska uppnå bästa tänkbara resultat bör du dricka mycket vatten och hålla ditt lymfsystem igång. Vid varje session får du lymfmassage, vilket du också kan göra på dig själv. Vi berättar om och visar hur du ska gå tillväga. Att bära kompressionskläder efter en behandling är också bra, samt att se över din kost och träning. Allt detta tas upp vid din första konsultation tillsammans med din behandlare, där du får all information du behöver.

Load More

Hår

Vanliga frågor och svar om våra behandlingar som rör hår. 

PRP

För att bäst aktivera processerna i kroppen rekommenderar vi 3–4 behandlingar med en månads mellanrum. Boka gärna en kostnadsfri konsultation, så kan vi bestämma hur många behandlingar som passar dig.

Ja, du kan utföra alla dina vanliga aktiviteter på samma sätt som tidigare.

Vänta med att tvätta håret en timme efter behandlingen, så att plasman hinner verka ordentligt.

Vid behandling av ansikte, hals och dekolletage brukar vi lägga på en så kallad lidokainsalva (Emla-kräm) för att undvika eventuellt obehag. De flesta tar dock ingen bedövning vid behandlingar av håret.

Det vanliga är att vi drar cirka 24 ml blod vid varje behandlingstillfälle. Men mängden blod kan variera beroende på hur stor yta som ska behandlas

Load More

PRP

För att bäst aktivera processerna i kroppen rekommenderar vi 3–4 behandlingar med en månads mellanrum. Boka gärna en kostnadsfri konsultation, så kan vi bestämma hur många behandlingar som passar dig.

Ja, du kan utföra alla dina vanliga aktiviteter på samma sätt som tidigare.

Vänta med att tvätta håret en timme efter behandlingen, så att plasman hinner verka ordentligt.

Vid behandling av ansikte, hals och dekolletage brukar vi lägga på en så kallad lidokainsalva (Emla-kräm) för att undvika eventuellt obehag. De flesta tar dock ingen bedövning vid behandlingar av håret.

Det vanliga är att vi drar cirka 24 ml blod vid varje behandlingstillfälle. Men mängden blod kan variera beroende på hur stor yta som ska behandlas

Load More

Innovativa metoder & toppmodern utrustning

Vi strävar efter att ligga i framkant och håller oss ständigt uppdaterad inom nya behandlingsmetoder. Alla våra kliniker har toppmodern utrustning och fräscha, trivsamma lokaler.

Mer om oss

Certifierade behandlare

Alla våra injektionsbehandlare är certifierade och legitimerade inom sina områden. Med noga precision och passion för arbetet vi utför säkerställer vi att du får bästa tänkbara behandlingsresultat.

Vår personal