Dermapen microneedling Stockholm, Göteborg för uppstramning & näring till huden

Nu erbjuder vi även Dermapen i Halmstad & Partille

Info om dermapen

Injektionsbehandling
Pris från: 2 195 SEK Samtliga priser

Dermapen microneedling

Dermapen microneedling behandlar många olika hudproblem som exempelvis ärr, större porer, bristningar, fina linjer och rynkor samt pigmenteringar. Med sin avancerade teknik av micronålar stimulerar behandlingen effektivt produktionen av kollagen i huden, vilket ger ett fräscht, ungt och naturligt resultat. Oavsett hudtyp och hudton.

Microneedling är effektivt mot

Porer, bristningar, ärr, akneärr, fina linjer och rynkor samt pigmenteringar i ansikte, på hals och dekolletage.

Så fungerar dermapen microneedling

Microneedling är en innovativ och effektiv teknik som endast tar cirka 10 minuter per behandlingsområde. Små sterila nålar tränger in i huden med en vibrerande funktion. Micronålarna stimulerar och skapar microkanaler som gör det möjligt att slussa ner aktiva ämnen som hyaluronsyra under huden, stimulera hudens egen produktion av kollagen och strama upp samt ge huden näring på djupet. Nålarna som används kan gå olika djupt ned i huden, mellan 0,25- 3,0 millimeter, storleken anpassas till den behandling du valt och det resultat du önskar. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar med dermapen.

Vad händer efter behandlingen?

Efter en dermapenbehandling kan huden vara lite röd och lätt svullen. Normalt lägger sig rodnad och svullnad efter 24-48 timmar men ibland upp till en vecka. Detta beror på hur djup behandling du har gjort. 

Efter behandlingen med dermapen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet, för att minimera risken för bakterier. 

Normalt kan man säga att huden brukar kännas uppstramad och lite torr 1-2 dagar efter behandlingen och att man sedan kan uppleva en lätt fjällning men efter 4-5 dagar är huden helt återställd.

Spela videoklipp

Behandlingen ger omedelbara resultat

Med microneedling ser du effekt redan efter en behandling. För ett mer varaktigt resultat rekommenderar vi fler behandlingar under en utsatt tidsperiod. I regel behövs en serie behandlingar för att uppnå önskat resultat.

Finns där några biverkningar?

Biverkningar vid behandling är individuella och beror på vilket område du har behandlat. Vissa patienter upplever en lätt rodnad efter behandlingen, som försvinner inom ett dygn. Vi rekommenderar att du undviker sol och träning de första 24 timmar efter din behandling med dermapen.

dermapen_tablet_hero

Före- & efterbilder på Dermapen microneedling

Nedan är ett axplock av före- & efterbilder på behandlingar med Dermapen microneedling utförda av vår certifierade personal på våra salonger i Stockholm, Göteborg, Halmstad och Partille.

Vanliga frågor om dermapen

Innan en dermapenbehandling träffar du en av våra terapeuter där ni går igenom dina problem och önskemål. Därefter kommer ni båda överens om vilken behandling som är bäst lämpad för dig. Du får info om fördelar och risker. Avslutningsvis lägger ni upp en behandlingsplan för att du ska nå önskat resultat.

Dermapen används framförallt för att behandla slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, acne ärr, förstorade porer och upphöjda ärr.

För att ytterligare förstärka effekten och optimera resultatet av din behandling kan den kombineras med andra behandlingar, exempelvis kemisk peeling.

Vid en dermapenbehandling tränger flera små sterila engångsnålar ner i huden. Nålarna skapar microkanaler som gör det möjligt att slussa ner aktiva ämnen som hyaluronsyra under huden, och stimulera bildandet av nytt kollagen. Nålarna som används kan gå olika djupt ned i huden, mellan 0,25- 3,0 millimeter. Själva behandlingen tar mellan ca 35-75 minuter beroende på vilken yta som ska behandlas. Vanligtvis krävs 4-6 behandlingar för att nå ett optimalt resultat, men många ser effekt redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar med dermapen.

Efter en behandling med dermapen ska du undvika följande inom 48 timmar: direkt UV-exponering och alltid använda solskydd. Du ska inte utföra någon hård fysisk träning, inte bada (i hav och swimmingpool) eller basta. Undvik även andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers, laser eller peelingar.

Undvik produkter med AHA, BHA eller PHA syror, retinoider, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din dermapenbehandling. Vi hjälper dig med rekommendationer av hudvårdsprodukter som är specifikt anpassade just för dig och din hudtyp, som går bra att använda efteråt.

I följande fall ska man inte genomgå en behandling av dermapen:

 • Blödarsjuka och behandling av blodförtunnande medel
 • Svårinställd diabetes mellitus
 • Svår dermatit, psoriasis el liknande
 • Aktiv rosacea eller acne vulgaris fas III-IV
 • Pågående infektion/virus i huden tex herpes simplex eller vårtor
 • Öppna sår
 • Hudcancer
 • Sklerodermi
 • Gravid och ammande

Du bör undvika att använda make-up 24 timmar efter en behandling med dermapen.

Det finns flera fördelar med dermapen:

 • Det kan markant öka effektiviteten och upptagningen av aktiva ingredienser i hudkrämer.
 • Det stimulerar blodcirkulationen och kollagenproduktionen.
 • Det är mycket kostnadseffektivt jämfört med andra metoder.
 • Nålarna av medicinskt klassad stål eller titan framkallar inga allergier.
 • Det kan utföras på alla hudtyper och hudtoner.
 • Det kan utföras på alla områden av ansiktet, hårbotten och kroppen inklusive ömtålig hud runt ögonen, munnen och halsen.

Dermapenbehandlingen kan ge allt från en kittlande sensation till att vara ganska smärtsamt, beroende på längden av nålar som används men det anses som överkomligt. Efter behandlingen kan en tillfällig rodnad uppstå, som varar i några timmar. Denna kan ge en känsla som liknar solbränna.

Senaste inlägget om microneedling

Värdefulla tips och allt det senaste inom microneedling.

Här erbjuder vi behandlingen

Försäkrad från topp till tå när du genomgår behandlingen

På MyBeauty Clinic är du försäkrad från topp till tå, från stunden du kliver in på kliniken för att genomgå din behandling.