070-486 20 75

Varför är solskydd alltid ett måste?

I veckans blogginlägg tänkte vi lyfta fram de populäraste behandlingarna inför vår och sommarhalvåret. Nu när vår och sommar närmar sig är det oerhört viktigt att stärka upp huden ordentligt inför att den starka solen kommer fram.
Information om solskydd hos MyBeauty Clinic

Nu när solen äntligen börjat titta fram igen efter den långa mörka vintern så det dags att börja med solskydd. Sveriges befolkning är generellt ganska ovana med att använda solskydd då vi inte har det som en rutin året runt. Solen som kommer nu under våren är alldeles för stark för vår ovana hud, detta gör att man med stor risk bränner sig.

Ta vara på din hud

När man bränner huden så skadas den vilket man kan se genom oönskade pigmenteringar. Huden kan även skadas på en djupare grad och då pratar vi om malignt melanom, hudcancer.
Solskydd begränsar inte din hud från att bli solkysst, det sker i en lagom takt där brännan blir snyggare men också mer långvarig!

Solen är en av de största anledningarna till hudens förtidiga åldrande vilket ger en torr, förslappad, pigmenterad hud med ytliga kärl. I ansiktet rekommenderar vi att man vänjer in huden med spf 50+ för att sedan trappa ned till spf 30.

Vad betyder siffran på solskydden?

Siffran på solskyddet är det många som undrar vad de egentligen betyder.
Siffran står för att med solskyddsfaktor 50 kan du vara 50 gånger längre i solen än vad du hade kunnat utan solskydd.
För att uppnå solskyddsfaktor 50 vid en utlandssemester bör solskyddet appliceras det dubbla tidsmässigt. Det menas att om du använder spf 15, bör du applicera varje halvtimme. Med spf 30 bör du applicera varje timme och med spf 50 bör du applicera var 100e minut.
Badas det och svettas mycket bör man applicera ännu oftare.

Detta är något inte många känner till och undrar varför man bränner sig även fast man har hög spf.

Att välja rätt solskydd

När man väljer solskydd så välj ett solskydd som skyddar från alla typer av ljus.
Solskyddet bör skydda mot:

IR: Infraröd strålning, värme innebär cellulär oxidation
HEV: Allt synligt ljus (dagsljus, elektronikskärmar) innebär pigmentering och cellulär oxidation
UVA: Orsakar förtidigt åldrande, kan skapa allergier
UVB: Gör att du bränner dig vilket leder till cellförstörelse.

Med sociala medier har gemeneman blivit mer medvetna om AHA syror, BHA syror och enzympeelingar. Alla dessa syror är fantastiska för huden och dess cellförnyelse men de bör användas i försiktighet tillsammans med dessa ljus.
Huden kan bli tunn och skör med överanvändning av dessa och det gör huden mer benägen för pigmenteringar. Så med högre medvetenhet kommer också mer ansvar för sin hud.

Har du ett solskydd som skyddar mot alla dessa ljus kan du med gott samvete röra dig i solen, förutsatt att du bättra på under dagen förstås.
Direkt exponering såsom solning, trädgårdsarbete, golf och liknande bör utföras med försiktighet tillsammans med solskydd, hatt eller keps.

Dela på Facebook
Tweeta inlägget
Dela på LinkedIn
MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva injektionsbehandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av våra senaste inlägg!

Kort om MyBeauty Clinic

mybeauty-clinic-thumbnail

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva behandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av vårt senaste!

Följ med oss på Facebook

Följ med oss på Instagram

Senaste inläggen

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.