Åldringsprocessen – Vad händer i kroppen?

Den allra vanligaste konsultationen hos oss på MyBeauty Clinic är en kund i medelåldern som helt enkelt känner att personen som tittar tillbaka i spegeln inte reflekterar personen man är.
Exempel på förebyggande av rynkor hos MyBeauty Clinic

Hej alla våra fina läsare och välkommen till dagens inlägg som kommer handla om åldringsprocessen. Vad händer i kroppen egentligen och vad vi kan göra för att förbättra det.

Tydliga, djupa rynkor börjar framträda som får oss att se bekymrade, ledsna eller trötta ut. Överskottshud och ett tröttare utseende är det man kan mötas av i spegeln och det är nödvändigtvis inte alls så du upplever dig själv. Tyvärr är detta ett helt naturliga tecken på åldrande och inget vi kan förhindra, dock finns det alltid hjälp att få! …tack och lov.

Det som sker i kroppen är förändringar i alla kroppens lager. Ditt skelett resorberar och blir poröst. Muskelgrupper och lokala fettdepåer i ansiktet minskar vilket bidrar till ett lätt urholkat och tröttare utseende på grund av volymförlust. I huden minskar produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra vilket gör att den tappar sin spänst, elasticitet och struktur. Det finns ingen ”quick fix” för att korrigera samtliga av ovanstående problem, dock genom kombination av olika behandlingar som verkar inom olika områden kan vi alltid förbättra hudens utseende! Vad kan vi då göra för att skjuta fram tydliga tecken av åldringsprocessen?

Vad kan man göra för att stoppa åldring?

Först och främst spelar det ingen roll hur mycket injektionsbehandlingar eller hudvårdsbehandlingar du gör om du inte har en god hudvård hemma för hemmabruk. Hudvården skall vara speciellt anpassad för just din hudtyp, därav rekommenderar vi att du går på en konsultation hos någon av våra hudterapeuter för att kunna skräddarsy en hudvård som passar just dig. När du funnit en hudvårdsrutin som fungerar väl för dig har du fått en bra grund. Därefter kan vi behöva komplettera med en mer potent och avancerad hudvård som t.ex. dermapen behandlingar för fina linjer och strukturförbättring av huden, kemiska peels för pigmenteringar och fina linjer eller en kur med plasma pen för överskottshud.

Förebygg rynkor hos MyBeauty Clinic

Inom injektionsbehandlingar med fillers kan vi behandla volymförlust i ansiktet. Volymförlust såsom insjunkningar vid tinningar och kindbenen, tydligare veck vid nasolabiala samt marionettlinjer. Genom att injicera fillers, som väldigt förenklat är en gel av socker, kan vi lyfta upp området som blivit insjunket vilket ger ett piggare och friskare utseende. För antirynkbehandling injicerar vi muskelavslappnande medel för att släta ut pannor, argrynkor och kråksparkar. Muskelavslappnande injektioner är den enda behandling som man kan förebygga rynkor med från att uppstå. När du fått en permanent rynka i huden är den betydligt svårare att jobba bort än den som aldrig uppstått.

Det var allt för idag! Har du frågor eller vill du ha hjälp att skräddarsy en behandlingsplan för just dig är du alltid välkommen att boka en kostnadsfri konsultation hos oss.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Tweeta inlägget
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva injektionsbehandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av våra senaste inlägg!

Kort om MyBeauty Clinic

mybeauty-clinic-thumbnail

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva behandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av vårt senaste!

Följ med oss på Facebook

Följ med oss på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Senaste inläggen

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.

cropped-favicon.png

Ny lag för estetiska injektionsbehandlingar

Den nya lagen har äntligen vunnit laga kraft! Detta innebär att nya kunder ska ges konsultation inför en estetisk behandling minst 48 timmar innan. Är du en tidigare kund som genomgått en behandling och önskar samma behandling igen är detta möjligt om det ej gått mer än 6 månader. Har det passerat 6 månader behöver ny konsultation göras. Detta gäller även för ny behandling som du inte gjort tidigare hos oss.

Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation hos oss!

Signa upp och få vårt nyhetsbrev!
Läs det senaste om MyBeauty Clinic och bli den första att få veta när vi har exklusiva erbjudanden!
Boka din kursplats

Här kan du boka din kursplats för utbildning, det går snabbt och är smidigt!

Går det inte att boka? Meddela oss gärna på: 031-788 55 50 eller via: [email protected]