070-486 20 75

Hyalase – En säker metod för att ta bort fillers

Denna artikel tillägnas varje injektionsbehandlares största säkerhet – Hyalase! Med Hyalase (Hyaluronidase) kan vi snabbt ta bort fillers baserade på hyaluronsyra (HA). Hyalase består av enzymer som katalyserar nedbrytningen av hyaluronsyran.
Säker borttagning av fillers med Hyalase

Vad är Hyalase?

Hyalase (Hyaluronidase) är en en familj av enzymer som hjälper till att katalysera nedbrytning av hyaluronsyra (HA).

Läkemedlet används av injektionsbehandlare för att återställa och ta bort fillers i både akuta situationer om exempelvis fillers råkat injiceras i ett kärl och orsakat komplikationer men även när patienten inte är nöjd med resultatet efter en HA-baserad filler.

Det är viktigt att Hyalase finns tillgängligt på alla kliniker som utför injektioner med hyaluronsyra, för att snabbt och säkert kunna ta bort fillers och hindra komplikationer.

Hyalase är det enda preparat som löser upp en hyaluronsyra baserad filler och det enda medel som snabbt kan häva en komplikation.

Vid behandlingar med fillers pratas det ofta om “danger-zones” och “safe-zones” men vi kan inte säga med säkerhet att vi aldrig kommer att drabbas av komplikationer bara genom att undvika specifika områden. Därför är det bra att det finns ett säkert alternativ för borttagning av filler.

Med djupgående anatomikunskaper, säkerhetstänk och sunt förnuft kommer vi långt, men det finns anatomiska avvikelser hos oss människor. Dessa avvikelser gör att vi inte kan applicera och förutsätta att alla människor delar samma anatomi.

Tack och lov behövs detta läkemedel användas väldigt sällan i en akut situation. Oftast löser vi upp en filler på grund av att den migrerat, att kunden inte är nöjd med resultatet eller att man helt enkelt tröttnat på sin filler.

Hur går behandling med Hyalase till?

Med detta läkemedel kan vi nästintill punktmarkera området vi vill lösa upp genom att anpassa en dos och injektionsdjup.

Har du inte fått Hyalase tidigare börjar injektionsbehandlaren först med ett litet “pricktest” på armen för att se så att du inte reagerar negativt på läkemedlet. Detta är en säkerhetsaspekt för att utesluta eventuella allergier där vi injicerar en liten mängd i underhudsfettet på underarmen.

Därefter börjar vi behandla området du önskar med Hyalase. Ibland kan våra kunder behöva göra återbesök i 2-3 omgångar när vi ska lösa upp filler.

Filler som legat länge eller en hårdare filler är ibland svårare att bryta ner än en relativt nybehandlad och mjukare filler.

Hyalase måste finnas i varje lager på varenda klinik som utför behandlingar med HA-baserade fillers! Dubbelkolla så att just din klinik har detta hemma innan ni påbörjar en behandling.

Vill du ta bort fillers?

Om du är i behov av borttagning av fillers eller har frågor kring Hyalase är du välkommen att boka en tid på någon av våra kliniker.

Karin på kliniken i Göteborg får beröm av en nöjd kund efter ett lyckat resultat av en behandling med Hyalase! 👏 Läs mer om Karin här.

js_loader
Dela på Facebook
Tweeta inlägget
Dela på LinkedIn
MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva injektionsbehandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av våra senaste inlägg!

Kort om MyBeauty Clinic

mybeauty-clinic-thumbnail

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva behandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av vårt senaste!

Följ med oss på Facebook

Följ med oss på Instagram

Senaste inläggen

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.