070-898 00 48

Rynkbehandling Stockholm, Göteborg

Utjämning av rynkor, veck & fina linjer

Rynkbehandling

Vid behandling av rynkor som orsakas av vår mimik – statiska eller dynamiska linjer – används ett muskelavslappnande medel, Botulinumtoxin typ A. En viktig faktor är att vi med detta läkemedel behandlar muskler och inte rynkor – den utslätande effekten beror på att läkemedlet hindrar nervens impulser som gör att muskeln spänner sig. Sekundärt, utifrån att man inte nöter på huden genom upprepad mimik är att huden i området förbättras. Läkemedlet är mycket väl studerat i många och stora kliniska studier och används inom hälso- och sjukvård för många olika indikationer. Behandling med Botulinimtoxin typ A i estetiska syften är sedan 1990-talet en mycket vanlig och väl beprövad injektionsbehandling med naturliga resultat för utjämning av rynkor, veck och fina linjer.

Botulinumtoxin kan även användas vid behandlingar för besvärande armsvett i axiller (armhåla), händer, fötter och spänningshuvudvärk.

Rynkbehandlingen är effektiv mot

Rynkor och veck mellan ögonbrynen (argrynkan), pannan, linjer vid ögonens yttre kanter (kråksparkar), neddragna / sura mungipor, rynkor på halsen (platysma), gummy smile (att tandköttet syns vid leende/skratt), näsa (bunny lines), haka (gropar / apelsinhaka) svettning, tandpressning (masseter) samt spänningshuvudvärk.

Anti-rynkbehandling – Hur går det till?

Innan behandlingen diskuterar du tillsammans med din injektionsbehandlare dina förväntningar, önskemål samt förutsättningar. Vi börjar med att ta bilder för din personliga journal där du får spänna den ansiktsmuskulatur vi ska behandla.

Behövs det bedövning?

En rynkbehandling går oftast fint utan bedövning då kanylen som används är väldigt tunn och fin. Muskelavslappnande medel injiceras i de muskler som din injektionsbehandlare har märkt ut.

När ser man resultat?

Efter cirka 3-5 dagar börjar du se effekt av behandling.

Finns det några biverkningar?

Biverkningar som kan förekomma är svullnad, ömhet och lätt rodnad vid insticksställena, dessa lägger sig vanligtvis inom cirka 30 min efter behandling. Tyngdkänsla över panna och ögonbryn kan uppkomma efter behandlingen, detta brukar släppa inom 2 veckor.

Andra biverkningar med muskelavslappnande medel är mycket ovanligt. Om biverkningar uppstår är de oftast relaterade till själva ingreppet och inte läkemedlet i sig. Det kan då handla om ömhet, lokal svullnad eller blåmärken som övergår inom några dagar. Vissa patienter upplever en lätt rodnad första dygnet, men de flesta påverkas inte alls av behandlingen.

injektion med muskelavslappnande medel under en rynkbehandling på en manlig patient

Behandling mot rynkor ger snabbt resultat

Resultatet av en behandling mot rynkor syns inom en vecka och varar i upp till sex månader. Därefter bör du upprepa behandlingen om du önskar ett varaktigt resultat.

“Superfin klinik och duktig personal! Jag blev väl omhändertagen av de jag mötte. Allt var verkligen perfekt. Rekommenderas starkt!”

Anonym kund från kliniken i Stockholm

Vanliga frågor och svar om rynkbehandlingar

Metoden är välbeprövad, läkemedlet är godkänt och har använts i många år för medicinsk behandling. Under senare år har medlet blivit alltmer använt för kosmetiska och estetiska behandlingar.

Om du är gravid eller ammar får du inte behandlas med läkemedlet som används. Du får heller inte behandlas om du har ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) eller har kända allergiska reaktioner mot något av de ämnen som finns i medlet.

Det beror på vilken ansiktsbehandling det gäller. Ska du göra en dermapenbehandling bör du vänta två veckor före och efter rynkbehandlingen. Fråga oss innan du bokar.

Tack vare den muskelavslappnande effekt som medlet har, kan medlet förebygga rynkor. Men det förutsätter att man startar rynkbehandlingen i yngre år d.v.s. innan man hunnit aktivera sin ansiktsmuskulatur.

Senaste inlägget om behandling av rynkor

Värdefulla tips och allt det senaste inom rynkbehandlingar.

Försäkrad från topp till tå när du genomgår en rynkbehandling

På MyBeauty Clinic är du försäkrad från topp till tå, från stunden du kliver in på kliniken för att genomgå din rynkbehandling.

Kvinna visar sin skönhet, kvinnan tar sig på nacken
favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.