070-486 20 75

Filler migration – Läs om när fillers flyttar sig

Det är alltid lika kul när ni kikar in på vår blogg, varmt välkomna! Idag kommer vi att prata om filler migration, när fillers flyttar på sig efter behandling. Detta kan uppkomma tätt inpå din behandling men också flera månader efteråt.
Filler Migration - när fillers flyttar sig

Vad är fillersmigration?

Det är inte alltid lätt för dig som kund att veta om man drabbats av fillersmigration. Oftast är detta en långsam process som sker över en längre tid efter upprepade behandlingstillfällen.

Filler migration är vanligare bland de mjukare preparaten och som ni säkert vet har nästan alla fillevarumärken olika typer av fillers i sin portfölj där man går från mjukare till betydligt hårdare fillers. En mjukare filler ser mer naturlig ut i huden och i den mjuka vävnaden. Detta eftersom den är mer följsam och därav lämplig för t.ex. läpparna eller i tear trough.

Vid läpparna kan vi se att filler flyter utanför det läppröda området och kryper mot näsan. Vid mimik, leende eller samtal rör sig läpparna på ett onaturligt sett och det kan lätt se stelt ut. Det är just dessa läppar som vanligtvis refereras som ”ankläppar”.

Vid tear trough området är det av största vikt att fillers hamnar på rätt ställe, djupt under muskeln mot benet i ögonhålan. Det är däremot ingen garanti för att fillers inte flyttar på sig, den kan migrera ändå! Resultatet av fillersmigration under ögonen ser ut som lokal svullnad eller liknande en ”blå sträng” under ögonen.

Varför migrerar filler och vad kan vi göra för att minska riskerna?

Det finns lite olika teorier angående detta. Självklart handlar det bland annat om att man inte använt sig av en anpassad produkt för rätt injektionsområde. Det kan också i vissa fall handla om skickligheten hos injektionsbehandlaren.

Skulle det hända att fillers migrerar så är massage ibland det enda som krävs. Men det är ofta man måste smälta bort den mängd filler som har förflyttat sig. Detta för att sedan börja om. Man säger att om man har gjort behandlingar med filler upprepade gånger i flera år, är det oundvikligt att inte drabbas av viss migration, oavsett kompetensen hos injektionsbehandlaren. Att emellanåt smälta ner filler som migrerat är helt enkelt en del av underhållet.

För att minska riskerna för fillersmigration ska du lyssna på din injektionsbehandlares eftervårdsråd!

– MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinics tips för att minska riskerna av filler migration

  • Ingen massage närmsta dagarna efter behandling
  • Inte fylla för mycket vid samma tillfälle, hellre bygga upp resultatet i flera sittningar
  • Ser du redan att det finns viss migration, fyll inte på mer! Det kommer endast förvärra
  • Vi vill även passa på att tipsa om vår komplikationskurs för fillers via MyBeauty Academy. Våra utbildare inom fillers är väldigt kunniga och lär ut det du ska tänka på för att förebygga exempelvis filler migration.

Har du frågor om fillermigration? Boka gärna en tid hos någon av våra injektionsbehandlare.

Dela på Facebook
Tweeta inlägget
Dela på LinkedIn
MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva injektionsbehandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av våra senaste inlägg!

Kort om MyBeauty Clinic

mybeauty-clinic-thumbnail

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva behandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av vårt senaste!

Följ med oss på Facebook

Följ med oss på Instagram

Senaste inläggen

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.