070-486 20 75

Råda bot på dubbelhakan

I dagens inlägg kommer vi att prata om, den inte alltför populära, dubbelhakan.
Före efterbild av dubbelhaka behandlat med Belkyra

Hej och välkommen till ännu ett inlägg av MyBeauty bloggen. I dagens inlägg kommer vi att prata om, den inte alltför populära, dubbelhakan. Somliga har den, andra inte. Somliga älskar den, andra hatar den.

Den kan se olika ut från person till person och behandlingsalternativen beror helt på den bakomliggande orsaken till din dubbelhaka. Generellt finns tre olika faktorer som påverkar området under hakan. Rent anatomiskt har vi faktorer som muskler, fettdepåer och hudkvalité därav ibland alla tre områden kan behöva kombinations behandlas.

Musklerna som omformar dubbelhakan

Först ut har vi gruppen muskler. Om du ställer dig i spegeln, lyfter upp hakan och drar ner mungiporna samtidigt som du spänner halsen kommer du se flera ”remmar” sticka ut från halsen. Dessa ”remmar” kallas för platysmabanden och härstammar från platysmamuskeln. Platysman sträcker sig från käkvinkeln ner mot dekolletaget. Har du en stark platysmamuskel kan den yttra sig i form av att du får en rakare profil om halsen, svagare markering av käkvinkeln samt flertalet horisontella rynkor på halsen. Detta behandlas med muskelavslappnande medel. När muskeln injiceras med muskelavslappnande medel får vi en mer avslappnad hals där inte dubbelhakan kommer framträda lika starkt.

Fettet i dubbelhakan

Näst ut har vi gruppen fett. Detta är den grupp som det pratas mest om när det kommer till dubbelhakan. Man pratar om det submentala fettet, alltså den lokala fettdepån under hakan. För att avgöra storlek och omfång av fettkudden kan du börja med att spänna din platysmamuskel som förklarat i ovanstående text. I anspänt tillstånd av platysmamuskeln försöker du nypa ett tag i fettet under hakan. Lyckas du nypa tag i fettkudden, ja då har du fett under hakan. Detta behandlar vi med ett läkemedel som heter Belkyra. Det verkar genom att smälta bort cellväggen på fettcellen vilket sedan startar en inflammation i området där restprodukter bryts ner av immunförsvaret.

Hudens form i dubbelhakan

Sist ut har vi huden. Med åren tappar huden sin spänst och elasticitet till följd av en minskad produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Tack vare gravitation gör denna process att huden sjunker och drar neråt. Detta kan generera att vår profil tappar sin form och en rakare hals framträder. I dessa fall kan det vara bra om man har en liten fettkudde under hakan då den stöttar upp huden. För att bedöma hudkvalitén kan du enkelt nypa tag i huden för att sedan släppa taget. Drar huden omedelbart tillbaka sig till ursprungstillståndet har du en fin spänst och elasticitet i huden. Dröjer huden kvar, mer än 3 sekunder, innan den är tillbaka till ursprungstillståndet har du en försämrad spänst och elasticitet. Detta behandlar vi med olika kollagenstimulerande behandlingar för att få tillbaka spänst.

Detta var allt för dagens inlägg. Har du några frågor eller är nyfiken på behandling är du alltid välkommen att boka en kostnadsfri konsultation hos någon av våra injektionsbehandlare.

Dela på Facebook
Tweeta inlägget
Dela på LinkedIn
MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva injektionsbehandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av våra senaste inlägg!

Kort om MyBeauty Clinic

mybeauty-clinic-thumbnail

MyBeauty Clinic är en skönhetsklinik specialiserad på estetiska och rekonstruktiva behandlingar. Vi skriver om det senaste inom skönhetsvärlden men även om våra kliniker, erbjudanden och personal. Titta in då och då för att ta del av vårt senaste!

Följ med oss på Facebook

Följ med oss på Instagram

Senaste inläggen

favicon

Intresserad av en behandling?

Våra experter lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan för dina behov och ditt önskade resultat.